Everest

Universal представиха нов трейлър на вдъхновения от действителни събития „Everest” на Балтазар Кормакур, който разказва историята на две групи алпинисти, които през май 1996 г., докато изкачват Еверест, попадат в изключително тежка снежна буря – тя е основната причина годината да е най-смъртоносната в историята (през целия сезон загиват общо 15 души).

Лично според нас, този нов трейлър е по-добър от първата реклама, която видяхме (която в действителност не беше толкова лоша, колкото може да предположи човек), и дава прилична заявка, ако не за наистина качествено, то поне за адекватно кино изживяване, предлагащо равни дози драма и визуален спектакъл.

Както ги виждаме нещата, дори и в най-лошия случай, в който ще получим куха драма с евтини сантименти и слабо развити персонажи, пак ще имаме впечатляващи панорамни кадри и каскади (които на IMAX 3D гарантирано ще изглеждат невероятно) и плеяда от качествени актьори, които да ни разсейват.

В допълнение ви предлагаме да видите и едно доста интересно видео зад кулисите, което набляга на тежките условия, на които са били подложени актьорите и целият снимачен екип и как, в крайна сметка, това се отразява положително на филма.

Everest

Режисьор на „Everest” е Балтазар Кормакур („Контрабанда”, „Два патлака”), сценаристи са Марк Медоф („Деца забравени от Бога”) и Саймън Буфой („Беднякът милионер”), а в ролите са Джейсън Кларк, Джош Бролин, Джон Хоукс, Джейк Джиленхол, Робин Райт, Емили Уотсън, Кийра Найтли, Сам Уортингтън, Майкъл Кели, Томас М. Райт, Мартин Хендерсън и други.

Премиерата е 18 септември 2015 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Всичко с Джейк са чака с нетърпение. А да не говорим като цяло колко яка група са събрали във филма 🙂