братя Коен

Толкова е хубаво, когато се знае, че предстои (повече от един) нов филм на братя Коен! В очакване на третата част от „Numbskull” поредицата им (до момента „О, братко, къде си?”, „Непоносима жестокост”) – „Hail Caesar”, който трябва да се появи през февруари догодина, наскоро стана ясно, че двамата неуморни творци са сключили договор с Warner Bros. да напишат сценарий, адаптирайки романа на Рос Макдоналд „Black Money”.

За какво иде реч ли? Дошло е време за качествен трилър, защото такива са историите, които могат да бъдат открити в произведенията на Макдоналд (псевдоним на американския писател Кенет Милър). Той стартира поредицата си за частния детектив Лу Арчър през 1949 г. с „Подвижна мишена”, а последната, 18-а история, посветена на този герой, е „Пулсираща вена” от 1976 година. Сега Warner Bros. са се „прицелили” в романа от 1966 „Black Money” и се говори, че братята не само ще работят по сценария, а може и да се навият да го режисират. Според Deadline в копродукционния екип вероятно ще се включи и Джоуел Силвър.

Лу Арчър е нает да върне гаджето на клиента си, което наскоро е офейкало заедно с един засукан французин – обикновен случай, любов и ревност. Ала нещата започват да изглеждат съвсем различни, когато става ясно, че тайнственият чужденец е свързан със самоубийство от преди седем години и има планини от дългове, натрупани от хазарт. Нали не се съмнявате, че ще има напрежение и обрати, разнищване на богаташкия свят и корумпираното общество?!

Материалът ни звучи повече от обещаващо, и макар някои от нас да не са чели „Нечисти пари”, не се съмняваме, че остане ли дуетът да режисира, ще видим страхотен актьорски екип. Нали помните последните адаптации на братята – „Непреклонните” и „Няма място за старите кучета” – е, представете си как ще „развъртят” съпружеските двойки, свързани си със зловеща тайна, перверзна дългогодишна любов и купища пари, заради които „жени се продават, а мъже са готови да убиват”.

В името на историята е нужно да споменем, че с екранизациите на „Подвижна мишена” през 1966 и „The Drowning Pool” през 1975 е направен известен опит за вдъхване на живот на Лу Арчър – при това в кожата му влиза не кой да е, а самият Пол Нюман. Останалите интерпретации на криминалните сюжети от тази поредица на Макдоналд са телевизионни. Много ни е любопитно кой ще спечели бъдещия кастинг за „Нечисти пари”, затова научим ли новини – ще споделим…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *