Домът на мис Перигрин за чудати деца

Обръщайки поглед към най-новия проект на Тим Бъртън, забелязваме не много „здравословен” повтарящ се момент – през последните няколко години, при всеки нов филм на режисьора, ние изразяваме надежди, че точно с него той най-накрая ще се завърне към добрата си форма, която помним от едно време, но в крайна сметка оставаме разочаровани. Точно затова, този път няма да се поддаваме на подобни надежди, а ще подходим критично още от самото начало, въпреки че новият му филм има доста голям потенциал.

Става въпрос за „Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children”, чиято премиера е планирана за март 2016. Филмът е екранизация на едноименния роман на Рамсън Ригс, който у нас е публикуван под името „Домът на мис Перигрин за чудати деца”. Той е първа част от планирана трилогия (а не бе!) и разказва за 16-годишния Джейкъб, който заминава за Уелс да търси истината за миналото на семейството си, след като дядо му е убит (от измислено същество). Пътят му го отвежда до изоставения дом на мис Перигрин за чудати деца. Докато изследва имота, Джейкъб разбира, че децата на мис Перигрин са били не просто чудати, а са притежавали опасни сили и неслучайно са изолирани. И колкото и невероятно да изглежда, още са живи.

В главните роли са Ейса Бътърфилд, Ева Грийн, Самюъл Л. Джаксън, Ела Пурнел, Алисън Джени, Крис О’Дауд, Рупърт Еверет, Джуди Денч и други. Вижте официалната заглавка.

Домът на мис Перигрин за чудати деца

Изглежда добре, но не сме се притеснявали, че Бъртън ще се издъни точно по този показател. Очакваме и първите снимки и трейлъри да ни допаднат като атмосфера, но както казахме в началото, въпреки големия потенциал за наистина добър филм, този път няма да подхождаме с очаквания и надежди. И току-виж, този път се получат нещата.

За финал ви предлагаме официалната корица и синопсис на българското издание на романа:

Домът на мис Перигрин за чудати деца

Тайнствен остров.

Изоставено сиропиталище.

Странна сбирка от удивително редки снимки.

„Домът на мис Перигрин за чудати деца”е незабравим роман, в който литература и фотография се сместват в едно вълнуващо цяло.

След ужасна семейна трагедия шестнайсетгодишният Джейкъб тръгва на път към далечен остров край брега на Уелс, където открива развалините на дома на мис Перигрин за чудати деца. Докато изследва изоставените му стаи и коридори, Джейкъб разбира, че децата на мис Перигрин са били не просто чудати. Може би са били опасни и неслучайно изолирани на самотен остров. И може би – колкото и невероятно да изглежда – са още живи.

Смразяващо фентъзи, илюстрирано с призрачни стари снимки. „Домът на мис Перигрин за чудати деца“ ще достави удоволствие на всички, които имат вкус към приключенията в света на сенките – възрастни и тийнейджъри.

Още веднъж, режисьор на „Домът на мис Перигрин за чудати деца”  е Тим Бъртън, а в ролите са Ейса Бътърфилд, Ева Грийн, Самюъл Л. Джаксън, Ела Пурнел, Алисън Джени, Крис О’Дауд, Рупърт Еверет, Джуди Денч и други.

Премиерата е 4 март 2016.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *