Един дълго подготвян и очакван проект на Роб Райнър май си пробива път към публиката – биографичен филм за американския президент Линдън Джонсън. Покрай премиерата на „Selma” и коментарите, свързани с историческите лица и събития във филма, стана ясно, че Ейва ДюВерней би могла да обърне по-специално внимание на съвместната „задкулисна” дейност на бившия президент и Мартин Лутър Кинг. Вероятно новият проект, посветен на Джонсън, с Уди Харелсън в главната роля, ще промени погрешните представи в главите на хората…

От години Райнър се пробва да реализира проекта си, дори е имало информация, че ще се използва като основен източник на данни биографията на Робърт Каро „Means Of Ascent”. Но всъщност финалното решение е да се работи по сценария на Джоуи Хартстоун, чиито текст „LBJ” се озовава в Черния сценарен списък на 2014. Ето какво гласи краткия синопсис:

Линдън Джонсън преминава от силен лидер на сенатското мнозинство, през безвластен вицепрезидент до президентския пост след убийството на Джон Ф. Кенеди.

В момента Райнър избира актьори за ролите на Робърт Кенеди, Хюбърт Хъмфри, Тед Соренсон и Джаки Кенеди, докато НВО работят по техния си „президентски” проект „All The Way”. В адаптацията на хитовата пиеса Президентът ще бъде изигран от Брайън Кранстън, и може да се окаже, че двата проекта ще си бъдат малко или много конкуренция.

Дано, както казват колегите отвъд океана, Роб Райнър да си е върнал „mojo”-то, защото сме страшни фенове на сума ти негови филми – от дебюта му през 1984 година с „This Is Spinal Tap”, през „Stand by Me” и „Misery”, свърх-любимия „Когато Хари срещна Сали”, като в последните години най-много ни „изпълни” иронично-философския „The Bucket List” с Джак Никълсън и Морган Фрийман.

Да видим какво ще се случи с „LBJ” – сигурни сме, че много ще се говори за бъдещия филм, още повече след като очакваме страхотния и любим актьор Харелсън в главната роля. We’ll keep you posted, както се казва, по темата…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *