Мигел Анхел Вивас

Поради една или друга причина проектът „Extinction“ досега е оставал пренебрегнат от нас. Това едва ли е някаква сериозна трагедия, тъй като предстоящият зомби хорър надали ще се окаже събитието на годината, но предвид пристрастията ни към този тип филми е крайно време да обърнем внимание на последния режисьорски опит на Мигел Анхел Вивас („Kidnapped“). Вижте първо трейлъра:

…който по-скоро ни харесва. Долавяме някакъв елемент, напомнящ на играта „The Last Of Us“, освен това кадрите загатват наличието на съспенс и развитие на героите – неща, които са важни за истории с подобен характер (в случай, че искаме въпросните истории да предложат нещо повече от самоцелен шок и писъци). Даже Матю Фокс, който вече има опит с живите мъртви (покрай „Z-та световна война“, където по-голямата част от изявата му беше премахната от финалната версия на блокбастъра с Брад Пит), не ни дразни… или поне не ни прави лошо впечатление. Преди обаче да видим „Extinction“ няма да заемаме каквато и да е позиция.

Сюжетът на постапокалиптичния ужас на Вивас ни запознава с неколцина клетници, които в продължение на близо 10 години оцеляват след края на света в зимния град Хармъни. Съществата, които са тормозили жителите на планетата, сякаш са изчезнали – може би прокудени от студа? Оказва се обаче, че просто им е било нужно време, за да се адаптират към ледените условия… и това ги е превърнало в още по-опасен враг. Колко опасен ще разберем на 31-ви юли, когато „Extinction“ ще тръгне по кината (не у нас, разбира се), а освен Фокс, в него ще видим и Джефри Донован, Ана О’Райли, Куин МакКолган, Валерия Веро и Клара Лаго. Сценарият е адаптация (на Вивас в колаборация с Алберто Марини) по романа „Y pese a todo…“ на Хуан де Диос Гардуньо. Ето и два постера:

плакат

плакат

…както и няколко официални снимки:

Матю Фокс

Матю Фокс

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *