Best of Enemies

Всичко е в името на рейтинга! Така е било от самото начало на историята на телевизията, така и ще продължава да бъде. Попаднахме на трейлър на един впечатляващ документален филм на Magnolia Pictures, който носи заглавието „Best of Enemies” и е посветен на повратен момент в телевизионните новини.

АВС кани двама интелектуалци на дебат по време на националния конгрес на Демократическата партия в Чикаго през лятото на 1968 година. Гор Видал и Уилям Ф. Бъкли-син (водач на новото консервативно движение, автор и коментатор) сядат един срещу друг и разговорът в ефир се превръща в битка, в която противниците се замерят със саркастични обиди и се излива доста отрова – вярно, с присъщата красноречивост и богатство на езика, така характерни за образованите личности в миналото и толкова отчайващо липсващи в настоящето. Двамата дискутиращи твърдо вярват, че политическите идеологии на съотвения опонент са опасни за Америка – и можете да си представите (а евентуално – и да видите във филма!) шоуто, което спретват в ефир! Така започва нова епоха в политическите дискусии в Щатите.

Режисьорите Морган Невил („Twenty Feet from Stardom”) и Робърт Гордън очевидно са успели да подредят впечатляващ и увлекателен филм. Темата му определено ни е интересна, и с удоволствие бихме го гледали, ако ни се отвори възможност.

В добавка вижте и да официални постера.

плакат

Best of Enemies” беше показан през януари в програмата на Сънданс, а оттогава е обиколил доста фестивали и държави, сред които Великобритания, Италия, Австралия и Израел. Официалната му щатска премиера е 31 юли.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Не знам що никой не го е отбелязал засега, но това изглежда ЖЕСТОКО 🙂

  2. Излежда криминално добре. Love me some Buckley vs Vidal. Rumble in the intellectual jungle.