Андрю Гарфийлд и Лора Дърн

Време беше за трейлър на „99 Homes”. Малко се позабавихме с него, защото (все още) се колебаем кое повече ни харесва – драматичният образ на Андрю Гарфийлд (знаехме си, че и тук ще е много добър!) или безскрупулното копеле, което играе Майкъл Шанън (няма спирка и този човек!).

„Don’t get emotional about real estate” – добър съвет, но в пика на икономическата криза е невъзможно да наблюдаваш безпристрастно как спестявания и имущество са буквално погълнати от същите онези банки, които са „одобрили” риска хората да живеят на кредит. Една подобна история от Щатите е в основата на филма на Рамин Барани.

Ще припомним отново за какво иде реч в сюжета на трилъра, създаден по реални събития – след като семейството на самотния баща Денис Наш е изгонено от дома им, гордият и отчаян строителен работник се опитва да си върне къщата като сключва „сделка с дявола” и започва работа за Рик Карвър, корумпираният брокер, който е основната причина семейството да изгуби дома си. Колкото повече Наш навлиза в мрежата на Карвър, толкова по-брутална и опасна става ситуацията за него и близките му…

Ето и един клип, в който може да видите един от сблъсъците между героите, за да оцените по достойнство актьорските качества и на Гарфийлд, и на мистър Шанън. Има и два постера, в които мрачните, дяволски черти на персонажите приковават вниманието много по-силно, отколкото заглавието, изписано с червено мастило!

плакат

плакат

Режисьор на „99 Homes” е Рамин Барани („Man Push Cart”, „Chop Shop”, „Goodbye Solo”, „At Any Price), сценарият е дело на Амир Надери и Бахарех Азими-Койе. Във филма участват Андрю Гарфийлд, Майкъл Шанън, Лора Дърн, Ноа Ломакс, Тим Гъни, Дж. Д. Евърмор, Кланси Браун и др.

Предвидено е „99 Homes” да излезе на екран на 25 септември 2015 – година след премиерните му прожекции във Венеция и Торонто. Странно решение на Broad Green Pictures, но… пътищата за разпространение на подобен тип драматични и сериозни филми винаги са странни. И е (почти) излишно да мрънкаме, че искаме да гледаме филма на голям екран у нас…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *