Туин Пийкс

В началото на април, радостта ни от очакваното от 25 години завръщане на култовия сериал „Туин Пийкс” беше попарена от изключително неприятната новина, че Дейвид Линч напуска проекта, тъй като Showtime не са осигурили достатъчно финансиране, което – според Линч – е било необходимо за изграждането на качествен сценарий.

Изглежда обаче отношенията между Линч и телевизионния канал не са били прекратени изцяло и преговорите между тях са продължили, защото вчера научихме, че двете страни са достигнали до споразумение по отношение на условията и не само, че Линч се завръща начело на проекта (където несъмнено му е мястото), но и първоначално планираният брой епизоди е увеличен.

Новината отново бе разпространена от самия Дейвид Линч, чрез неговия туитър акаунт, а впоследствие беше потвърдена и от ко-създателя на сериала Марк Фрост.

А ето какво имаше да каже и директорът на Showtime Дейвид Невинс, от когото всъщност научихме за увеличения брой епизоди:

Тази дяволски добра чаша кафе от Марк и Дейвид има по-възхитителен вкус от всякога. Напълно си заслужаваше допълнителното време за варене и чашата е дори по-голяма, отколкото очаквахме. Дейвид ще режисира целия сериал, който ще е повече от първоначално обявените девет часа. Предпродукцията започва сега!

Радваме се, че всичко е изгладено и продължава по план! Светът на киното и телевизията познава безброй примери на неосъществени/разпаднали се проекти (за някои от тях все още страдаме и ни боли), но ако тези хора не се бяха разбрали, това щеше да е най-голямата малоумщина в историята.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *