The Diary of a Teenage Girl

Странно е да имаш филм, събрал доста шумотевица около представянето си през януари в Сънданс и да се окаже, че трейлърът му „дебютира” онлайн в края на май. Очевидно това е част от рекламна стратегия, защото „The Diary of a Teenage Girl” все още не е излязъл на екран. В дебютния филм на Мариеле Хелър, създаден по графичния роман на Фийби Глокнър, тийнейджърката Мини губи девствеността си от привлекателното гадже на… майка си. И нещата се развиват… доста интересно!

Много е лесно да си представим лековато-въздухарски филм с предизвикателния сюжет, описан по-горе, но за щастие – както признава и публиката в Сънданс – „The Diary of a Teenage Girl” е свеж, изпълнен с хумор, нестандартен и доста цветен поглед към живота на едно 15-годишно момиче – през неговата собствена перспектива!, без намек за преексплоатиране на темата „първи сексуален акт” и/или превръщането й в отблъскващо нравоучение. Все пак действието се развива през 70-те години в Сан Франциско, когато и където разкрепостеният поглед към света вече отдавна е факт и традиция.

Ролята на Мини е поверена на Бел Поули , тази на майката на Кристен Уиг, а готиния (и доста по-възрастен!) мъж-съблазнител е Александър Скарсгард. Ето какво гласи и официалния синопсис на филма:

Както повечето тийнейджърки, Мини (Поули) мечтае за любов, да бъде приета от хората, които я заобикалят, и разбира се – иска да открие целта и смисъла на съществуването. Тя започва една много сложна любовна авантюра с гаджето на майка си (Уиг) – „най-красивият мъж на света” Монро Ръдърфорд (Скарсгард). Резултатът е остроумна, забавна и провокативна история за сексуалното и артистично пробуждане на едно момиче.

The Diary of a Teenage Girl” ще бъде разпространяван на кино в Щатите от 7 август чрез Sony Pictures Classics. Ще ни е интересно дали този филм има потенциал да предизвика вълна от пуритански реакции?!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *