Ейми Уайнхаус

Режисираният от Асиф Кападия („Senna”) документален филм, посветен на Ейми УайнхаусAmy” вече получи определения от критиците – „трогателен, сърцераздирателен, изключителен”, а приемът в Кан беше доста топъл. Един от отзивите, които ни направиха впечатление, беше на Джесика Кианк от The Playlist, която споделя, че „най-голямото съжаление, което ще остави у вас ударно-силният филм на Кападия, е че не можете да се пресегнете към екрана и да я спасите, а ще станете отново свидетели на нейната трагедия и ще съхраните поуката от събитията, които няма как да се върнат назад...”

Вижте дали може да откриете знаци, предвещаващи подобни положителни отзиви в новия трейлър и клип от филма.

http://www.youtube.com/watch?v=pOoCoDYN-xk

За разлика от критиката, родителите на Ейми Уайнхаус смятат филма за „подвеждащ”, а годеникът й Рег Травис споделя пред The TelegraphЕйми беше реален човек, а тези документалисти, както и други преди тях, я атакуват – експлоатират името и таланта й за свои цели, без да я представят като реална, истинска личност…”. За да успеем да преценим дали в тези нападки съществува доза истина, ще стискаме палци да видим на голям екран документалната творба на Капалдия.

плакат

„Amy” разказва невероятната история на шесткратната носителка на Грами Ейми Уайнхаус – с нейни собствени думи! Използвани са непубликувани преди архивни материали и нечувани преди записи – и резултатът е стряскащо модерен, затрогващ и жив филм, който хвърля ярък сноп светлина върху света, в който живеем. Малцина умеят да разказват по подобен начин… Ейми беше музикант, който привлече вниманието на света. Един истински джаз-творец със супер автентичен глас – тя пишеше и пееше от сърце и използваше музикалния си талант, за да анализира собствените си проблеми. Комбинацията между суровата й честност и изключителния талант създаде едни от най-уникалните и обичани песни в последните години… Нейният огромен успех в съчетание с безмилостното настъпление на медиите се сблъскаха с проблемните лични отношения на Ейми с околните и животът й постепенно започна да се разпада, за да се стигне до фаталното алкохолно отравяне. Ейми Уайнхаус приключи земния си път на 27 години през юли 2011…

Amy” тръгва на екран, разпространяван от A24, в Ню Йорк и Лос Анджелис на 3 юли, седмица по-късно ще бъде пуснат по кината и в другите щати.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *