Джордж А. Ромеро

Ако кажем, че харесваме Джордж А. Ромеро, ще излъжем. Истината е, че част от екипа ни е сред наистина маниакалните му почитатели и всеки потенциален негов проект (било то лично негов или просто вдъхновен от творчеството му) ни амбицира веднага да отразим новината, а след това да забегнем към някой храм и да се помолим нещата не само да се случат, но и да се получат. Днес сме екзалтирани, тъй като в рамките на тазгодишния филмов фестивал в Кан се появи бая интересна информация: комиксът „Empire Of The Dead“, стартирал през 2014 г. чрез Marvel и написан от Ромеро, има шанс да се сдобие с ТВ-екранизация.

Empire Of The Dead“ бегло се придържа към света на възкръсналите трупове, наченат още през 1968 г. с абсолютната класика „Нощта на живите мъртви“, съдържа 15 броя и спада към т. нар. graphic novels (у нас често понятието се превежда погрешно като „графична новела“; според нас доста по-адекватното е „илюстриран роман“) и описва постапокалиптичен свят, из който вилнеят както зомбита, така и вампири. Ето какво представлява (от чисто визуална гледна точка) произведението на Ромеро:

Empire Of The Dead

…а ако сте нетърпеливи да опознаете по-подробно съдържанието на „Empire Of The Dead“, бихме ви препоръчали някой торент сайт. Разбира се, това е крайна мярка, породена от липсата на смислено книгоиздаване у нас – ако някой някой ден все пак реши да пусне въпросната творба на български език, веднага ще ви закълнем да се насочите към книжарниците…

Oще нещо, което сигурно ще ви заинтригува: художник на първата 1/3 от рисувания хорър е българинът Алекс Малеев, носител на престижните награди „Russ Manning“ и „Eisner“; другите 2/3 са илюстрирани съответно от Далибор Таладжич и Андреа Мути. Телевизионната версия ще е продуцирана от Ромеро и от неговия дългогодишен творчески партньор Питър Грънуолд; двамата ще бъдат и сценаристи.

Адаптацията на „Empire Of The Dead“ е в ранен стадий на развитие и все още няма обявена премиерна дата, но ще следим и предаваме стриктно новостите.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments