An: Sweet Red Bean Paste

Само след седмици (дойде ли време вече?) Кан ще разкрие какво са подготвили селекционерите за 2015 година. И тъй като само преди седмици успяхме да видим в програмата на 19-ия София Филм Фест „Тихи води” на Наоми Кавасе – и бяхме (отново) възхитени и погълнати от умението на източниите хора да разказват истории и да творят с образи, та сега стискаме палци на „любимката” на Кроазет да се появи отново в Кан с най-новата си творба – „An: Sweet Red Bean Paste”.

http://www.youtube.com/watch?v=mBmev5ENXbA

Кавасе вече е печелила награди в конкурса на един от възможно най-авторитетните фестивали в света, но дори да нямаше този „актив” от трейлъра е видно, че режисьорката залага на прекрасна, простичка човешка история, в която има драматични моменти, но е изпълнена най-вече с любов между хората, грижа и състрадание.

Ролите са поверени на Кирин Кики, Масатоши Нагасе и Ецуко Ичихара, а в основата на филма е романа на Тецуя Акикава, който разказва за бивш мошеник на дребно, започнал работа в пекарна, и възрастна клиентка – тя знае някои тайни за особената сладка паста от червен боб, успешно използвана от японците вместо мармалад.

An: Sweet Red Bean Paste” ще се появи на екран в Япония на 30 май. За други дестинации – най-сигурният залог са фестивалните участия.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *