The Rocky Horror Picture Show

Вероятно е правилна стратегията – решил ли си да работиш върху римейк, направи го за телевизия. Fox са решили да превърнат един от най-култовите филм в историята в музикално двучасово ТВ-събитие – „The Rocky Horror Picture Show”.  Режисурата е поверена на майстор в подобни шоу-програми – Кени Ортега, чиято работа познаваме от няколко броя „Highschool Musical”, от документалния филм, посветен на Майкъл Джексън „This Is It” и др., а изпълнителни продуценти са Лу Адлър, който е имал същия ангажимент преди мнооого години към оригиналния филм, и Гейл Бърман („Buffy the Vampire Slayer”, „Angel”).

Абсолютно сме съгласни с коментарите на колеги отвъд Океана – ако успеят да съберат правилните хора за ролите, това шоу може да се превърне в нещо наистина специално. Както става ясно, все повече телевизионни оператори разчитат на специалните събития, които се подготвят дълго и внимателно като предавания на живо, а целта им е да привличат възможно най-широк кръг зрители. Дали ще са почитатели на жанра „мюзикъл” или просто имат необходимост да видят нещо изключително, подготвено и излъчено специално за тях – това не е от голямо значение. Важното е рейтинг да има! А с „The Rocky Horror Picture Show” има огромен потенциал за това – стига (както вече казахме) да изберат правилните актьори за ролите! Дали пък няма да се намери нещичко за Тим Къри?

NBC вече излъчиха „The Sound of Music” и „Peter Pan Live” с доста голям успех, Fox работят върху „Grease: Live”, който ще бъде в ефир на 31 януари – Санди ще бъде Джулиан Хоф, а Ризо – Ванеса Хъджинс, което дава надежда за (някакво) възраждане на мюзикъла извън театралната сцена. Звучи обнадеждаващо, пък да видим…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *