Тъмната кула

Епопеята по екранизацията на монументалната фентъзи-поредица на Стивън КингТъмната кула” продължава. Ще пропуснем всичко, което се случи до момента и директно ще адресираме най-новото развитие около амбициозния проект на Рон Хауърд, включващ три филма и няколко сериала. Ако все пак ви е интересен пътят дотук, може да откриете цялата информация в досегашните ни новини по темата.

Сега, ето новото развитие. Deadline съобщават, че „Тъмната кула” е намерила дом в Sony, които ще обединят сили с MRC и ще ко-финансират първия от предвидените филми по романите на Кинг. Също така, допълнителните сериали от първоначалната идея за проекта все още са на дневен ред, разработвани от MRC.

Акива Голдсман и Джеф Пинкър напълно ще пренапишат сценария, който двамата разработваха за Universal и Warner Bros., като ще се съсредоточат предимно върху първия роман от серията „Стрелецът”, в който Ролан Дисчейн се натъква на момчето Джейк, докато преследва своя враг „Мъжа в черно” през пустинята. Рон Хауърд вече не се спряга за режисьор, но ще остане в продуцентския екип.

Ето какво споделя Том Ротман, който  замени Ейми Паскал като председател на Sony:

Много са малко проектите, които могат да се сравняват като мащаб, визия и сложни герои с пълнокръвния свят, който Стивън Кинг създаде с „Тъмната кула”. Аз съм гигантски фен. И на нас, също както и на Стивън, много ни допада посоката, която са избрали Акива и Джеф. Това е прекрасна възможност за някой режисьор да покаже своята гледна точка в един готин световен франчайз.

А ето какво казва и самият Стивън Кинг:

Развълнуван съм, че „Тъмната кула” най-накрая ще се появи на екран. Тези, които пътуваха с Роланд и неговите приятели в търсене на Тъмната кула, най-накрая ще видят мечтите си реализирани. Това е брилянтен и креативен подход към моите книги.

В новината на Deadline се съобщава още, че всички актьори, които се спрягаха за ролята на Роланд, сред които Хавиер Бардем и Ръсел Кроу, са „извън картинката” и кастингът започва отново. Новият режисьор, който и да е той (или тя), ще може сам да подбере актьорите си, което е чудесно.

За финал ще кажем: супер, но понеже в продължение на пет години само се лъжем, ще поизчакаме да видим как се развиват нещата този път, преди да си позволим да се зарадваме.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Щом Рон Хауърд и Бардем са „извън картинката“ значи ще гледаме няква евтинийка!

  2. Не мога да повярвам, че сега, когато филмът вече се снима, си мечтая да не го бяха подхващали…