„Youth” - Майкъл Кейн и Харви Кайтел

Животът е прекалено кратък и ако пропускаме, дори и неволно, среща с творби като „Великата красота” на Паоло Сорентино, ние се държим безкрайно неуважително с времето, което задължително трябва да посветим на киното. Което ще рече – хора, вземете се в ръце, и вижте филмите на този италианец, преди да е станало късно! В Кан се задава премиерата на неговия най-нов филм „Youth”, а от първия му тийзър-трейлър оставаме с прекрасни впечатления.

Във филма участват колосите Майкъл Кейн и Харви Кайтел, в ролите на стародавни приятели – диригент и режисьор, оттеглили се на почивка в шикозен алпийски хотел. Диригентът няма намерение да се връща към работата си след пенсионирането, а режисьорът се опитва да завърши сценария на уж-последния най-важен филм в живота му. И двамата наблюдават с обич и любопитство объркания живот на децата си… и на другите гости на хотела…

Вокалните музикални мотиви на тийзъра доста наподобяват началото на предишния филм на Сорентино, носителя на Оскар за чуждоезичен филм „Великата красота”, а  в първия момент интуитивно оприличихме Майкъл Кейн на дългогодишния и уважаван от Сорентино актьор – Тони Сервило. Може би визуалната прилика е търсена – като своеобразен преход между героите на режисьора в различните му творби, а може и само да си фантазираме… Важното е, че всичко от италианския майстор, което сме гледали до момента, ни радва и вдъхновява.

В „Youth” участват още Рейчъл Уайз, Пол Дейно, Джейн Фонда и др. Разпространението ще стартира в Италия през май и е сигурно, че филмът ще тръгне на екран в Германия, Испания и Великобритания. За щатската публика – все още не се знае.

„Youth” - Паоло Сорентино

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *