Райън Гослинг

Имаме чувството, че вече сме „изписали света” по повод новия „Blade Runner” – продължението, по адрес на което сменихме всякакви възможни настроения. Причините винаги са дълбоко-концептуални – трудно бихме преглътнали нещо ново, което да не отговаря на свърх-високите ни очаквания, като луди „die-hard” фенове на оригинала. Последното ни успокоение беше предизвикано от новината, че Дени Вилньов преговаря за режисьорския пост. Защото, колкото и големи фенове да сме на (дядо) Харисън Форд, една легенда филм не прави! Няма ли достойна история и читав режисьор начело – резултатът винаги е под въпрос!

И сега – новината: Райън Гослинг води преговори за присъединяване към екипа на „Blade Runner 2”. Няма никаква яснота какъв точно се очаква да бъде неговият герой – може да се окаже „ново поколение” ловец на андроиди и да открие истинската същност на Рик Декард… Играем си в момента с хипотези, въобще не обръщайте внимание на спекулативните ни теории – за тях няма никакво основание (в момента).

Може би е добре да повторим сигурните неща – потвърдено е, че снимките трябва да започнат през лятото на 2016. Сценарият е на Хамптън Фанчър и Майкъл Грийн, конструиран по идея на Фанчър и Ридли Скот, който си остава в ролята на изпълнителен продуцент. Действието на филма се развива няколко десетилетия след историята, така добре позната ни от оригиналния филм.

Важно е да се обърне внимание и на факта, че най-новият филм на Дени ВилньовSicario” ще участва в официалния конкурс на Кан 2015 – драматична наркотрафикантска история, в която участват Емили Блънт, Джош Бролин и Бенисио дел Торо. Ще ни е любопитно да проследим реакцията на критиката на най-шикозно-важното световно филмово събитие по повод работата на режисьора. Той отдавна е заслужил уважението ни и ще сме много щастливи, ако ни поднесе достойно продължение на любимия ни „Blade Runner”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *