Вчера на фестивала в Сънданс беше премиерата на „Mistress America” на Ноа Баумбах и решихме, че е крайно време да наваксаме с представянето на една новина (на която се гласим от поне месец) свързана  с друг проект на режисьора – „While We’re Young”. Преди това обаче вижте набързо една снимка и малко подробности за „Mistress America”, за който също не сме писали до момента.

Грета Гъруиг  и Лора Кърк

Както вероятно виждате „Mistress America” е с участието на Грета Гъруиг, с която Баумбах работи изключително успешно в хита си „Франсис Ха”. Гъруик е в ролята Брук –   авантюристично градско момиче, която въвлича в привлекателни и шантави „схеми” доведената си сестра Трейси (Лора Кърк), чиито колежански живот в Ню Йорк, не се развива толкова вълнуващо, колкото си е представяла.

Описват „Mistress America” като „комедия, в която се преследват мечти, отбелязват се точки, „разместват” се семейства и се крадат котки…” Отзивите са положителни и сме в очакване Fox Searchlight, които закупиха филма, скоро време да обвяват премиерната дата.

А сега ето подробностите и за „While We’re Young”.

Във филмът на Баумбах отново засяга темата за възрастта и изследва как хората се справят с нея. В центъра на историята са две двойки, които се срещат и се опитват да си бъдат взаимно полезни. Едните са млади и енергични – в ролите Адам Драйвър и Аманда Сейфрид, а другите са вече дълбоко в „златната” средна възраст на установени навици и житейски стереотипи –  тук ще видим Бен Стилър и Наоми Уотс.

Герои потъват в кипящия живот на Бруклин, но очевидно в един момент времевата разлика и пропастта между поколенията стават неимоверно трудни за преодоляване. Какво се случва, когато тези два свята се преплетат и разделят, вижте в трейлъра.

По всичко изглежда, че „While We’re Young” ще разчита на комедийни елементи, за да „се продаде” на публиката, но доколкото можем да предположим от нещата, които сме чували за (и гледали от) Ноа Баумбах, в този филм ще става дума за „нови надежди, амбиции, мечти и идеали, за лични и творчески постижения, които – подобно на морски прилив – се приближават и отдалечават с течение на времето, през годините…”

Подобни детайли ни вдъхват и на нас надежда, че филмът трябва да бъде видян – но още не знаем дали и кога би могло да стане това. Още повече, и четиримата актьори са доказали качествата си пред камерата, затова сме сигурни, че под вещо режисьорско ръководство могат да постигнат чудеса.

Бен Стилър и Наоми Уотс

Бен Стилър

Адам Драйвър и Аманда Сейфрид

плакат

While We’re Young” ще излезе на екран в Щатите на 27 март, а във Великобритания – на 3 април 2015 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *