Дори и след като излезе филмът, явно няма да си променим мнението, изградено от екранизацията на първата част от тройката романи на Вероника Рот „Дивергенти”-„Бунтовници”-„Предани” (има и четвърта книга – „Фор”, обаче ни заболя главата от толкова броене!). Примитивно, тийнейдж-екшънче за „съзряване” и „избор” на път в живота, представено с толкова първосигнално-наивен маниер – и на писане, и на реализация на кино, че е свръхобидно за интелекта на младите хора (сред които сме сигурни, че има и много читави) да ги занимават с подобна дивотия. Очевидно са решили да правят нещо като „фентъзи-Здрач” с ултра-дистопични елементи – аман!

При все това не можем да отречем, че моушън-постерите, които се предлагат за зарибявка, не са никак лоши – визията продължава огледалността, с която стартираха при представянето на трейлъра, и въпреки дразнещата музичка, решението за елементите и олицетворяването им с героите ни харесва.

Ето и „обикновените” варианти, ако ви мързи да цъкате.

плакат

плакат

Продължаваме да оплакваме горко Шейлийн Удли и Кейт Уинслет, които наистина харесваме, и към групата явно ще добавим Наоми Уотс, защото не виждаме смисъл в използването на добри актриси във филми за „ширпотреба”.

Не щем да ви досаждаме отново с анотации, само ще припомним, че режисьор на „Бунтовници” („The Divergent Series: Insurgent”) е Робърт Швентке („Flightplan”, „The Time Traveler’s Wife”, „БСП”, „R.I.P.D.”). Той май ще работи и по екранизацията на първата половина от третата книга на Вероника Рот – „Предани” („Allegiant”), а това може да доведе и до финализиране на цялата поредица от него. „Предани – част І” и „Предани – част ІІ” са предвидени съответно за 18 март 2016 и 24 март 2017.

Ролите са разпределени между Шейлийн Удли, Тио Джеймс, Зоуи Кравиц, Наоми Уотс, Кейт Уинслет, Майлс Телър, Рей Стивънсън, Мекай Пфайфър, Октавия Спенсър, Ансел Елгърт, Джай Кортни, Маги Кю и Даниел Дай Ким.

Премиерата е 20 март 2015.

Подробности за поредицата може да откриете в новините ни до момента.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *