Джон Траволота

Доста време ни отне, докато стигнем до тази информация – разбираемо е, че винаги има нещо по-актуално от Джон Траволта на телевизионен екран. Но все пак държим да я споделим – може да сме наивни, но имаме (още) вяра в ексцентричния ветеран.

След двайсетина дни той ще навърши 61, а „Брилянтин” и „Треска в събота вечер” са от преди 35 години. Дори и написани, тези числа ни се струват абсолютно нереални, ала времето е неумолимо. За съжаление Траволта не се е снимал отдавна в нещо, което да е предизвикало възхитителни възгласи, но през 2015 предстоят да се появят няколко проекта с негово участие.

Извън големия екран той ще се включи в телевизионната поредица „American Crime Story (за която сме споменавали покрай „American Horror Story: Freak Show”), която за момента има планирани 10 епизода. Пилотният сезон носи подзаглавието „The People v. O.J. Simpson”, а в ролята на печално известния екс-футболист ще влезе Куба Гудинг-син (когото също отдавна не сме виждали в нещо интересно на екран). Джон Траволта ще поеме персонажа на Робърт Шапиро, един от адвокатите на Симпсън.

Създател и режисьор на поредицата е Райън Мърфи, в чиято режисьорско-авторско-продуцентска филмография са вписани „Клъцни/срежи”, „American Horror Story”, „Glee” и „The Normal Heart”. С роли в минисериала ще участват още Сара Полсън (в ролята на прокурора Марша Кларк) и Дейвид Шуимър (като адвокат Робърт Кардашиан от защитата на Симпсън).

„Идеята е да се разкаже за процеса „през очите на адвокатите и да се представят хаотичните задкулисни маневри и договаряния, провокирани и от страна на защитата, и от обвинението. Нещо повече – ще бъде представено нагледно как съдът стига до основателни съмнения, вследствие влиянието на поверителната информация на прокурора, желанието от страна на защитата и тежестта на историята, която има във взаимоотношенията между полицията в Лос Анджелис и афро-американската общност в града.”

Не ни стана ясно само едно – след като са минали почти 20 години, дали в името на „зрелищността” на творците ще им бъде разрешено да се позовават и/или използват автентична информация, или мистър Мърфи ще разчита основно на въображението си – както би могло да се очаква от поредица, която няма претенции да бъде документална, а се основава на книгата на Джефри Тубин „The Run of His Life: The People v. O.J. Simpson”.

Очаква се да има и следващ сезон на „American Crime Story”, който ще бъде посветен на друга прочута щатска криминална история. Съсценаристи на Мърфи за първите 10 епизода са Скот Александър и Лари Каразуски („Big Eyes”, „The People v. Larry Flynt”), което означава, че очакваме от Fox 21 Television Studios и FX Productions добър телевизионен продукт. И Джон Траволта!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *