Наред с фестивалните хитове „Oculus”, „Starry Eyes” и „The Babadook”, един от най-добре приетите хорър-трилъри тази година беше „It Follows” на режисьора Дейвид Робърт Мичъл. Филмът беше едно от най-обсъжданите заглавия в Кан, където беше представен в „Седмицата на критиката”, а статутът му на едно от най-интересните и любопитни жанрови заглавия беше потвърден на Fantastic Fest, където беше отличен с наградата „Следващата вълна” за най-добър филм и сценарий.

It Follows” разказва за 19-годишната Джей, която след привидно невинна романтична  заигравка се оказва заразена със странна „болест”, предавана по полов път. В следствие тя започва да вижда зловещи фантоми, чиято единствена цел е да я убият. Спасението е болестта да бъде предадена на някой друг.

Сега, с обявяването на френската премиера на „It Follows”, имаме възможност да видим първия тийзър трейлър и лично да се убедим в качествата на филма.

Определено изглежда добре. Това, в комбинация с интересната история и отличните отзиви, които получава, превръща филма в едно от „must see” хорър (а и не само) заглавията за следващата година. Вижте и един плакат и няколко снимки.

плакат

Режисьор на „It Follows” е Дейвид Робърт Мичъл („The Myth of the American Sleepover”). В ролите са Майка Монро, Даниел Зовато, Киър Гилкрист, Джейк Уийри, Оливия Лукарди, Лили Сепе и други.

Френската премиера е 4 февруари 2015.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *