Селма

Именно в края на тази седмица филмът на младата режисьорка Ейва ДюВернейSelma” ще се завърти в част от щатските киносалони. Споменавали сме за него, защото уважаваме подобни биографични проекти, а междувременно паралелно-разработваните идеи на Пол Грийнграс и Оливър Стоун изостават в надпреварата за зрителско внимание.

Номинираният за четири награди „Златен Глобус” 2015 филм е посветен на демонстрациите през 1965 година – маршовете от Селма до столицата на Алабама Монтгомъри, известни още като „Кървава неделя”. Опасната кампания завършва с подписването на Закона за правото на глас от Линдън Джонсън през същата година.

Предлагаме ви да видите няколко (нови) трейлъра, както и основната, оригинална песен във филма, в изпълнение на Джон Леджънт и Common, която ще се бори за номинация за „Оскар” (както и музиката на Джейсън Моран). Подредени тук може да откриете и още няколко телевизионни клипа, които според нашето (скромно) мнение са прекрасни, стегнато монтирани и много по-въздействащи, в сравнение с другите видеа. Което отново е доказателство за чеховата максима „краткостта е сестра на таланта”.

Трейлъри

http://www.youtube.com/watch?v=iiG6w6v5hmA

ТВ спотове

Клипове

Glory Lyric Video

Главната роля в „Selma”е поверена на Дейвид Ойелоуо, който ще бъде легендарният борец за равноправие Мартин Лутър Кинг, а Том Уилкинсън ще видим като Линдън Джонсън. Участват още Кармен Еджого като Корета Скот Кинг, Тим Рот като Джордж Уолъс, Опра Уинфри като Ани Лий Купър, Куба Гудинг-син като Фред Грей, рапарът Common като Джеймс Бевел, както и Джовани Рибизи, Алесандро Нивола, Андре Холанд, Омар Дж. Дорси, Теса Томпсън, Вендел Пиърс, Колман Доминго и др.

Selma” тръгва на екран във всички киносалони в САЩ на 9 януари 2015.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *