За първи път научихме за анимационния филм на Lucasfilm Animation Singapore и Industrial Light & Magic „Strange Magic” едва преди няколко дни (оказа се, че не сме единствените – повечето колеги също са били в неведение, което в днешно време не се случва често, особено по отношение на проект, с който е свързано името на Джордж Лукас). Тогава видяхме първата официална снимка от филма, но ето, че вече разполагаме и с трейлър.

Strange Magic” е анимационен мюзикъл, вдъхновен от „Сън в лятна нощ” на Шекспир (идеята е на Лукас), който използва „популярни песни от последните шест десетилетия, за да разкаже историята на гоблини, елфи, феички и дяволити миниатюрни създания, които се боричкат за притежанието на могъщ еликсир…” Вижте трейлъра.

Честно казано, не сме особено вдъхновени – анимацията на отделните същества е впечатляваща (макар не и на нивото на предишния филм на ILM „Ранго”), но дизайнът адски много ни напомня филмите от поредицата за Артур на Люк Бесон. Освен това е  очевидно, че историята е насочена към по-ниска възрастова група от нашата. Те повечето анимации са за децата, но в най-добрите има предостатъчно неща и за възрастните. Щем, не щем обаче, ще го гледаме, когато заведем дечурлигата.

Режисьор на „Strange Magic” е седемкратният носител на „Оскар” за звук Гари Райдстром („Toy Story Toons: Hawaiian Vacation” и „Lifted”), а в ролите ще чуем Алън Къминг, Евън Рейчъл Уд, Алфред Молина, Мая Рудолф, Кристин Ченоует, Сам Паладио, Мередит Ан Бул, Илайджа Кели, Боб Айнщайн и Питър Стормаре.

Премиерата е 23 януари 2015.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *