Бързи и яростни 7

След злощастната преждевременна смърт на Пол Уокър в края на ноември 2013,  продукцията на „Furious 7” бе спряна временно, но студиото и колегите на Уокър взеха решение, че „шоуто трябва да продължи” в негова памет. А и не се спира филм, чиято предишна част е била най-касовата (789 млн.) в и без това безумно популярната поредица (2,3 млрд.), така че скоро след това работата по филма бе възобновена.

Fast forward една година напред и вече е време за рекламната кампания, започваща ударно с първия трейлър, който не губи време с излишни сантименталности, а дава директно по същество. Ако сте гледали поне един филм от поредицата, значи знаете какво да очаквате, така че, извинете ни за болезнено евтините „pun”-чета, „закопчавайте колана”, „дайте газ на звука” и натиснете плей.

I don’t have friends. I’ve got family! Едно от най-досадните неща в тази поредица са покъртително елементарните бръщолевения (принципно бихме казали философствания, но в случая едва ли има по-неточна дума за изплютите от Вин Дизел реплики) на тема „семейство” – това беше и един от най-слабите елементи в предишния филм, който значително снижи нивото – и за съжаление, тук изглежда отново ще е централна тема и не (само) заради по-горната реплика на Дизел, а и заради героя на Стейтъм, който търси отмъщение за смъртта на брат си. Моето семейство срещу твоето!

Иначе другото няма какво да го коментираме – както винаги, екшънът е абсолютно „insane” и „preposterous”, но е изпълнен адекватно (явно Джеймс Уан го бива не само в хоръра) и върши работа да забавлява. Сигурни сме, че феновете на поредицата ще останат доволни. Всички останали ще трябва да си намерят нещо друго за гледане или да си намерят нещо дребничко (сламчица), за което да се захванат. Нещо като появата на любимия ни Кърт Ръсел. Само се молим участието му да не се превърне в излагация ала „Експендълските”.

Като допълнение, вижте няколко 7-секунди тийзърчета, пет кратки видеа с избрани класически моменти от предишните филми – всяко посветено на различен елемент, като коли и каскади – интервюта от „livestream”-а на филма, както и официалния тийзър постер.

7 Seconds of 7

The Road to Furious 7

Livestream

плакат

Режисьор на „Furious 7” („Яростни 7”/ „Бързи и яростни 7”) е Джеймс Уан („Убийствен пъзел”, „Insidous”, „Заклинанието”), а в ролите са Вин Дизел, Пол Уокър, Джордана Брустър, Мишел Родригес, Дуейн „Скалата” Джонсън, Джейсън Стейтъм, Кърт Ръсел, Тайрийз Гибсън, Джимон Хонсу, Лукас Блек, Джон Бродертън, Крис „Ludacris” Бриджес, Елза Патаки, Натали Еманюел, Тони Джа и други.

Премиерата е 10 април 2015.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Хаха, само това липсваше в предните филми – скачане на коли с парашут…
    Лично на мен „Need for speed“ филмът ми хареса в пъти повече от последните три филма за „Бързи и яростни“ взети заедно. Но живи-здрави догодина ще му дам шанс.