The Connection

Наркотици, 70-те, френска територия – много добре се чувства Жан Дюжарден в такава атмосфера! Не само защото като си пусне бакенбардите – и изглежда като изваден директно от епохата, а и защото му отива да се занимава с шпионски сюжети. И то не само с пародийните „OSS 117”-бъзици, но и в миналогодишния „Möbius” нещата изглеждаха доста естествени, въпреки че филмът не беше кой-знае-колко успешен.

В случая с „La French” или „The Connection” режисьорът Седрик Хименес е бил вдъхновен от екшън-класиката на Уилям Фридкин „The French Connection” и също като него е сниман е на 35 мм. Вече чуваме възклицания от рода на „екстравагантна-винтидж отживелица!”. Voila!

http://vimeo.com/104447060

Страхотно-любимият ни Оскаров носител Жан Дюжарден е в ролята на енергичен млад следовател, който е подложен на бърз курс на обучение „кой какъв е и защо такъв е” в „подземния” свят на Марсилия. Целта е да бъде прекъснат контрабандния път на хероина, а действията се проточват в шестгодишна кампания, изпълнена с насилие, упражнявано от много безмилостни престъпници. Но това не стряска нашето момче, който е решен да съкруши босът на всички операции…

Във „The Connection” участват още Жил Льолуш, Селин Салет и Беноа Мажимел. Филмът дебютира в Торонто, а френската премиера е насрочена за 3 декември 2014. В очакване сме на фестивалните отзиви.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *