Тим Бъртън отдавна не е това, което беше, но надеждата, че той ще се върне във форма, избуява отново с дълго подготвяната биографична драма „Big Eyes”. Да, подобни надежди имахме и за последните му два филма „Тъмни сенки” и „Frankenweenie”, които макар и да не бяха пълни трагедии, в крайна сметка не успяха да оправдаят очакванията, но този път Бъртън изоставя високобюджетните фентъзи приказки и се захваща с далеч по-скромен и личен проект.

Друга стъпка в положителна посока e липсата на Джони Деп и присъствието на отличните Кристоф Валц и Ейми Адамс, както и повече от интересната история, разбира се, която е създадена по действителни събития.

В случай, че не сте запознати, „Big Eyes” разказва за художника Уолтър Кийн, който в средата на миналото столетие се сдобива със завидна популярност благодарение на картините си, в които всяко живо същество е изобразено с неестествено големи очи. Само че истинският автор се оказва не той, а съпругата му Маргарет.

Ето и първите официални снимки от филма, на които можем да видим как ще изглеждат Валц и Адамс като Уолтър и Маргарет Кийн. Също така, вижте и една промо картина в стила на „големите очи” – ако досега не сте се сетили за какво точно става дума, веднага ще ви просветне.

Ейми Адамс

Кристоф Валц и Ейми Адамс

плакат

Да се надяваме, че тези снимки ще ознаменуват скорошната поява и на трейлър. Тогава ще може да изкоментираме и визията, че засега можем само да спекулираме.

Режисьор на „Big Eyes” е Тим Бъртън, а в ролите са Кристоф Валц, Ейми Адамс, Кристен Ритер, Терънс Стамп, Джейсън Шуорцман, Дани Хюстън, Джон Полито и др.

Премиерата е 25 декември 2014.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Невероятна история! Искрено се надявам да бъде пренесена на големия екран с подходящата доза достоверност и драма. Ейми Адамс е една от любимите ми актриси и й стискам палци да триумфира с тази роля, през идния сезон на наградите на филмовото изкуство.

  2. Тим Бъртън без Джони Деп и Хелена Бонъм Картър си е толкова рядко събитие , че просто нямам търпение. : )