Със съвсем лекичко закъснение, предизвикано от морското ни пребиваване, ви представяме най-новия трейлър на „Nightcrawler”, който е един от най-обещаващите „малки” филми до края на годината. Той е дело на сценариста Дан Гилрой („Freejack”, „Chasers”, „Наследството на Борн”), който прави режисьорския си дебют, а в главната роля е доста силният напоследък Джейк Джиленхол.

Трейлърът разкрива малко повече детайли от историята – филмът разказва за амбициозния работяга Лу Блум (Джиленхол), който навлиза дълбоко в подземния свят на лосанджелиската разследваща журналистика, където границите между това да отразяваш новините и да ги предизвикваш се размиват до неузнаваемост – и наравно с това дава заявка за малко повече екшън от очакваното. Вижте.

Хъм, мислехме си, че основен момент във филма ще е как Блум сам ще създава кървавите „произшествия”, които отразява (нещо, което сме виждали да се случва в реалния живот, при това в ужасяващи, убийствени измерения), а от трейлъра изглежда, че той просто се възползва от случайността и късмета си – вярно, по безобразен (и също така подсъден) начин, но все пак…

Като цяло, рекламата определено ни харесва и затвърждава усещането, оставено ни от страхотния първи трейлър, че това ще е един от най-добрите филми, които ни предстои да видим до края на годината. На този етап, единственото, което не ни допада, е героинята на Рене Русо, която е… ами, клишенце – cut throat bitch, която става катализатор на моралното падение на героя. Ама това са минимални кусури.

Режисьор на „Nightcrawler” е Дан Гилрой, а в ролите са Джейк Джиленхол, Бил Пакстън, Рене Русо, Ан Кюсак, Риз Ахмед, Ани МакДаниълс и други.

Премиерата е на фестивала в Торонто през септември, а по кината ще може да бъде видян от 31 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. Джейк Джиленхол e страхотен в роли на всякакви вманиачени хорица.

  2. Щото има психопатска физиономия. 🙂 Е, и защото го бива, де. 🙂

  3. Няма да. Ама и Джак Никълсън, и Шон Конъри, и Леонардо ДиКаприо нямат, пък са сред най-добрите актьори. Какъв е проблемът?

  4. Много ясно, че нямат! Нямам търпение за тоя филм. Аз пък си мисля, че Русо ще направи яка роля.