Може много пȧра да вдигат, много ПР-трикове да използват – ако трейлъра на един филм не хване зрителите, „пиши го бегал”. Тийзър-визията на „Сойка-присмехулка – част I”, представена (не точно, но-почти) на Comic-Con, определено не е това, което може да се очаква от филмова поредица, заявила вече позиции: хем сред блокбастър хитовете, хем сред филмите, които претендират да са нещо повече от надути екшън-балони.

Подредените от Франсис Лоурънс кадри се опитват да предадат несигурността от зараждащия се бунт и непредвидимия човешки фактор в него – както споменава Президент Койн (Джулиан Мур), Катнис е доста „повредена” от игрите. Дори да не знаем какво се случва нататък, това не е трейлър, който би разбудил любопитството на хората – той е направен по-скоро като за публика, която знае какво да очаква. Но дори и в такъв случай зрителите ще останат разочаровани. Дано следващите стъпки от рекламната кампания да заличат лошото впечатление от традиционния подход към разказа, демонстриран в момента. Не че сме убедени какво точно искаме, просто знаем, че „не е това!”.

И още нещо – да ти дебютира трейлър онлайн при аудитория в социалните мрежи над 19 милиона и половина, и да получиш за първите 17-18 часа 140 хиляди „like”-а, над 14 хиляди коментара и само 102 хиляди споделяния е… меко казано смехотворно.

Вижте още няколко постера, два от които са „motion” със супер-вдъхновяваща соц-ком музичка…

Режисьор на последните два филма от поредицата „Игрите на глада” отново е Франсис Лоурънс, част 1 излиза на екран на 21 ноември 2014, част 2 – на 20 ноември 2015. Подробности, свързани с филма и историята може да откриете в новините ни до момента.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Този филм ми се струва, че брутално изтъпява- първите две части бяха долу-горе добре, но определено не забелязвам никакво израстване на персонажите.
    Изглежда ми досадно, дано наистина бунтът да бъде предаден правдоподобно, щото този кратък трейлър наистина беше дебилен и не ме трогна.