Появата на втория трейлър на новия филм на Анджелина Жоли е буквално седмица след като вдъхновителят на „UnbrokenЛуи Замперини си отиде от този свят. Легендарният олимпийски състезател и ветеран от Втората световна война се е борил с живота в продължение на 97 години. Жоли вложи много усилия в режисьорския си проект и очевидно е решила да не пести от нищо – само и само да предаде на екрана епичността на тази история. Вижте как й се получават нещата!

Дали защото държи да върви по отъпкани пътеки, или пък защото са й казали, че „така се прави” – за съжаление кака Анджи е натъпкала в две минути и половина прекалено много неща. Освен, че разказва буквално целия филм, тя сякаш се опитва да покаже колко епохален се е получил той – с въздушните битки, с военнопленническия лагер, с олимпийските състезания. Героят оцелява с цената на всичко, а публиката – неволно или насила – преглъща клише след клишето. Не сме й продуценти, но ако бяхме – можехме да направим детайлен покадров анализ на трейлъра и да „предложим” на „звездата” да преосмисли подхода към зрителите. Все пак е нужно малко повече уважение и към собствената работа – с подобна реклама е много вероятно голяма част от потенциалната публика просто да се отегчи и да реши да пропусне филма покрай очите си.

Съвсем не е невъзможно мисис Пит да си е въобразила, че с героичната тема и премиерна дата по Коледа е възможно да се „вклини” в надпреварата за награди. Все пак да не забравяме, че по сценария са работили Уилям Никълсън, Ричард ЛаГраванезе и братята Коен. Филмът е екранизация по бестселъра на Лора Хиленбранд „Unbroken: A World War II Story of Survival, Resilience, and Redemption” – биографичната история на Луи Замперини, бивш олимпиец и лейтенант от Втората световна война, който едва оцелява след разбиването на бомбардировача, на който служи. Заедно с още двама члена на екипажа се носят 47 дни из Тихия океан, преминавайки над 2000 миили, а след това е заловен и прекарва остатъка от войната в японски военнопленнически лагер, където е подложен на ужасяващи мъчения.

В „Unbroken” участват Домнал Глийсън, Такамаса Ишихара, Гарет Хедлънд, Фин Уитрок, Алекс Ръсел. От всичко видяно до тук обаче можем със сигурност да кажем, че изборът на Джак О’Конъл за главната роля е не само сполучлив – момчето дава толкова много от себе си, че предричаме как актьорската му игра ще засенчи мегаломанските претенции на Жоли (въпреки скромното й изявление пред LA Times, че „не е искала да направи филм с този мащаб, който се е получил” – някой вярва ли й?).

Вижте и някои интересни снимки от филма, която ще излезе на екран на 25 декември 2014.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Важното е, че Роджър Дийкинс както винаги си е свършил работата. 🙂

  2. Що така хейтите Анджелина, Svetly?
    Единственото куцо нещо тук е премиерната дата. Не знам дали американците ще предпочетат да гледат натоварващи филми около Коледа, било то и патриотично надъхващи, пред някоя лигава романтична дрисничка.