Като ще е „спам” – нека да е без прекъсване! Ако ще е тенденциозна рекламна кампания – нека да видим дали ще проработи според желанията на разпространителите. Lionsgate сервираха втори тийзър на „Сойка-присмехулка – част I” с пропагандна информация от Капитол ТВ – в познатия „бял” стил, с добавени участници в кадъра и ново послание – „солидарност, заедно, обединение”. Вижте:

Добра намеса на Бийти (Джефри Райт) – и без това Президентът Сноу е досадно-скучен, вместо да всява страхопочитание, време е да се намесят „пиратите” от Окръг 13. Посланието им е ясно – има една „Сойка-присмехулка”, която ще оправи нещата. Може би.

Няма никакво значение какво е мнението ни за рекламната кампания на първата част от екранизацията на заключителната книга в трилогията на Сюзан Колинс „Игрите на глада”. Там някъде, по света, има милиони почитатели на книгите с приключенията на Катнис Евърдийн, и каквото и да стори режисьорът Франсис Лоурънс – филмите му ще се гледат, при гарантиран боксофис от много милиони. Дали точно тези цифри задължават компаниите да се напъват да измислят рекламни стратегии, или си мислят, че с допълнителни „тийз”-вания биха се спечелили нови зрители – не е ясно. Сигурно е обаче едно – мисълта за свободен полет, неоковани мечти, личен избор и стремеж към щастие лесно и бързо се натъпкват в комерсиалната броня, изкована по калъпа на Холивуд. И тийнейджърите забравят за какво точно се е разказвало в романите, а се тълпят пред киносалона да зяпат екшъна на самите „Игри”, как Дженифър стреля с лък и други повърхностни детайли. Това са фактите. И май чакаме края на 2015 – да се приключи с екранизациите, за да си препрочетем отново романите…

В екранизацията на последната част от трилогията „Игрите на глада” Франсис Лоурънс отново ще режисира Дженифър Лоурънс в ролята на непримиримата Катнис Евърдиийн, която отдавна вече не е момичето от Окръг 12, победителка в предпоследните игри. Напътствана от Президента Койн и доверените й приятели, Катнис ще „разпери криле”, за да спаси Пийта (Джош Хътчърсън), а жителите на Панем ще се възхитят на смелостта й и ще бъдат наистина „възпламенени”.

В бунтовната история на „Сойка-присмехулка – част I” участват още Лиъм Хемсуърт, Уди Харълсън, Елизабет Банкс, Доналд Съдърланд, Филип Сиймур Хофман (дано почива в мир). Сценарият на част 1 е дело на Дани Стронг и Питър Крейг.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *