Въздушен конвой

Това не е новина! Не е проект, не е нищо. Просто една идея на режисьора на 90-тарския „guilty pleasure” „Въздушен конвой” („Con Air”) Саймън Уест, който иска да направи продължение от години, но нещо все не му се получава. Идея, която споделяме, тъй като е толкова нелепа, че всъщност звучи яко и честно казано, успява да ни ентусиазира до немай къде.

Както вече сте разбрали от заглавието, Уест иска да пренесе действието на хипотетичния „Въздушен конвой 2” в космоса. Ето точните му думи, казани в интервю пред  Screen Daily по повод „crowd-funding”-а на най-новия му проект „Salty”. А конкретният въпрос е дали би се изкушил да се завърне към екшън класиките „Въздушен конвой” и „Лара Крофт: Tomb Raider”.

Винаги има слухове за „Въздушен конвой 2”. Бих го направил, ако е напълно различен. „Въздушен конвой” в космоса например – студийна версия, в която всички са роботи, или престъпниците са „реанимирани” супер-затворници, или добрите са лоши и лошите са добри. Нещо шокиращо. Ако сценарият е хитър, ще проработи.

Умираме за някаква подобна евтийника. Направо ще се разцепим, особено ако отново съберат актьорски състав като в първия филм. Не е сигурно, че ще успеят да привлекат супер големи имена, но поне Кейдж ще участва, дори историята да е още по-нелепа от това за космоса – както знаем, напоследък той не отказва.

А сега си припомнете трейлъра на „Въздушен конвой” и си помечтайте как би могла да изглежда двойката в космоса.

Айде бе, Холивуд, напънете се, имате нашите левчета гарантирани.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Съгласен съм, би било култово и бих гледал подобна простотия 😀