Гуендолин Кристи, Лупита Нионг’о

Малко след обявяването на официалния актьорски състав на „Star Wars: Episode VII”, в нета се нароиха един билюк безсмислени и ужасяващо тъпи материали, критикуващи  липсата на повече женски образи във филма и коментиращи как Дж. Дж. Ейбрамс, разбираш ли, бил пропуснал възможността да „влезе в историята” като развали холивудското статукво, пренебрегващо жените, когато става въпрос за големи фентъзи истории. Коментари, които на всичкото отгоре бяха направени при липсата на каквато и да е информация за сюжета и въпреки че кастингът съвсем не беше приключил и официално бе съобщено, че се търси човек за поне още една главна женска роля.

Е, предполагаме, че сега тези хора се чувстват леко неудобно, заради прибързаните си изказвания, тъй като официално бе съобщено, че към филма се присъединява не една, а цели две нови актриси – дълго свързваната с проекта носителка на „Оскар” Лупита Нионг’о и познатата ни от „Игра на троновеГуендолин Кристи. Както можете да се досетите, няма никаква информация какви точно ще бъдат техните роли, но нека това да не дава повод на гореспоменатите „опявачи” да дуднат, че сигурно става дума за нещо незначително, като озвучаване на второстепенен герой, за да не се изложат отново.

Ето какво споделя директорът на Lucasfilm и продуцент на филма Катлийн Кенеди – малко общи дежурни приказки, ама не сме очаквали друго.

Не бих могла да съм по-развълнувана от присъединяването на Лупита и Гуендолин към актьорския състав. Невероятно е да видиш как този изключително талантлив ансамбъл придобива форма.

Като допълнение към тази добра (поне за нас) новина ви предлагаме да видите и няколко неофициални снимки от снимачната площадка в Абу Даби, които са допълнително потвърждение на информацията, че „Star Wars: Episode VII” ще бъде сниман в стила на старата трилогия с много декори и възможно най-малко CGI. Те идват като естествено продължение на краткото видео от преди няколко седмаци (в което Ейбрамс призова почитателите на „Star Wars” сагата да помогнат за една благородна кауза), където се появи едно изключително симпатично („non-CGI”) извънземно, което ентусиазира всички фенове.

Вижте видеото, ако вече не сте го направили, а веднага след него вижте и част от задкулисните снимки. Пълният им брой можете да откриете на сайта на TMZ.

Режисьор на „Star Wars: Episode VII” е Джей Джей Ейбрамс, който е и сценарист заедно с Лорънс Касдан. Продуценти са Катлийн Кенеди, Брайън Бърк и Ейбрамс, а огромният Джон Уилямс се завръща като композитор. В ролите са Джон Бойега, Дейзи Ридли, Адам Драйвър, Оскар Айзък, Анди Серкис, Домнал Глийсън, Макс фон Сюдов, Лупита Нионг’о, Гуендолин Кристи, Харисън Форд, Марк Хамил, Кари Фишър, Антъни Даниълс, Питър Мейхю и Кени Бейкър.

Премиерата е 18 декември 2015.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments