братя Коен

Във всеки един момент братя Коен имат десетки проекти, върху които работят и в повечето случаи до последния момент не е съвсем ясно кой от тях ще е следващият, който ще измине дългия път до екрана. Който и да е той обаче, ние сме доволни, защото братята са едни от най-стойностните творци, работещи в момента, и всеки техен филм е събитие, без значение от тема, жанр ли каквото и да е било друго.

Deadline съобщават, че филмът, който ще последва присъстващия в Топ 10 на почти всички сериозни филмови критици, но престъпно пренебрегнат от Американската кино академия „Истинският Люин Дейвис”, ще бъде „Hail Caesar”, който (по предварителната информация) ще бъде третата част от така наречената „Numbskull” поредица на братята с Джордж Клуни, следващ „О, братко, къде си?” и „Непоносима жестокост”.

В първоначалния си вариант „Hail Caesar” трябваше да разказва за идол от филмовите матинета от 20-те години на ХХ в., който се захваща да направи филм за Римската империя, но сега Deadline предлагат съвсем различна информация. Според тях действието на „Hail Caesar” ще се развива през 50-те и ще разказва за „фиксър”, който работи за Холивуд като охрана на големите звезди.

В интервю през декември Итън Коен описва стария вариант на филма по следния начин:

Става въпрос за филмовия бизнес и живота, и религията и вярата. Вяра и филмов бизнес. И все още е с Джордж (Клуни).

Нямаме идея, дали тази тема ще присъства и в новия вариант на сюжета, но на базата на това, което знаем, ни се струва, че нещата се връзват – поне на ниво филмов бизнес. Що се отнася до Джордж Клуни, той продължава да бъде спряган за ролята, но все още няма нищо официално.

Няма как да не се сетим, че след „Изгори след прочитане” Клуни шеговито беше казал на братята, че му е омръзнало да играе тъпанар в техните филми и следващия път иска да му дадат нормална роля, на което те отговориха с „явно Джордж няма да участва повече в наши филми”. Надяваме се Клуни да се е предал – толкова му отива да играе кретен.

За каквото и да става въпрос в завършения филм и който и да е в главната роля, ние сме сигурни, че ни очаква поредният рушащ всякакви жанрови граници и форми шедьовър на братята и просто нямаме търпение. Ще ви държим в течение за развитието на проекта.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *