Willow Creek

Въпреки че на Земята ежедневно се откриват нови видове животни и растения и въпреки  че твърдо вярваме, че съществуват стотици хиляди организми (от бактерии до големи животни), които тепърва ще бъдат открити, в нашите очи криптозоолозите и обсесията на масите по криптиди като Йети, Неси, Ел Чупакабра и т.н. са достойни за присмех. Не можем обаче да отречем, че от тези глупости понякога стават чудесни филмови развлечения и нямаме нищо против тях, особено (но не задължително) ако имат известен хорър привкус.

Дали обаче „Willow Creek” на Бобкет Голдтуейт, посветен на един от най-известните криптиди Саскуоч (или Голямата стъпка) ще е едно от тези развлечения, тепърва предстои да разберем. Ако съдим по отзивите, които получи филмът след показа си по фестивалите, отговорът по всяка вероятност е да, но ако съдим по това, което виждаме в трейлърите му, е по-скоро не. Но както трябва да направи всеки разумен човек по адрес на който и да е криптид, вижте сами наличните доказателства и преценете сами за себе си.

Надеждата ни тук е в Бобкат Голдтуейт, който е автор на „World’s Greatest Dad” и „God Bless America” и може да предложи нещо повече от това, което изглежда филмът на пръв поглед – поредният скучен и безидеен хорър, експлоатиращ втръсналия до немай къде „found footage” похват.

Като допълнение, вижте и два не много лоши плаката.

плакат

плакат

Режисьор на „Willow Creek” е Бобкет Голдтуейт, а в ролите са Брус Джонсън и Алекси Гилмор. Премиерата е 6 юни.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *