Не сме големи почитатели на братята Доудъл и двата им филма, които сме гледали – римейка на модерната хорър класика „[Rec]” „Карантина” и продуцирания от М. Найт Шамалан „Дявол”, са доста далеч от понятието „оригинален”. А по всичко изглежда, че и най-новият им проект „As Above, So Below” също няма да е изключение.

Става дума за нов „found-footage” хорър, който на пръв поглед изглежда като нещо средно между „Urban Explorer” (или някой от десетките хорър филми, вдъхновени от набиращия огромна популярност, доста опасен „индустриален туризъм”) и „The Descent”, като разликата е, че заплахата е със свръхестествен произход. Група студенти изследователи влизат дълбоко в катакомбите под Париж, където в лабиринта от кости на „най-големия масов гроб в света” се натъкват на врата към Ада.

Защо му обръщаме внимание? Защото и друг път сме казвали, че си падаме по „urban exploration” и защото намираме парижките катакомби за уникално интригуващи. Пък и от време на време нямаме нищо против някое друго, не особено оригинално хорърче.

Дам, не е много грабващ трейлър – най-добрите му моменти са тафени оттук-оттам, но пак казваме, ще му хвърлим едно око заради темата и любовта към жанра.

В допълнение, вижте няколко снимки, както и един доста приятен плакат – ако и трейлърът беше толкова хубав, „As Above, So Below” щеше да е един от най-очакваните от нас филми.

Режисьор на „As Above, So Below” е Джон Ерик Доудъл, който е и сценарист наравно с брат си Дрю. В ролите са Бен Фелдман, Едуин Ходж и Пердита Уийкс.

Премиерата е 15 август.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *