Въпреки инстинктивния стремеж да се дистанцирам колкото е възможно повече от реални и киноситуации, в които се използват пушкала и други средства за демонстрация на масова лудост, объръщам внимание на един проект, написан и режисиран от жена – Клаудия Майърс, и чиято главна роля също е поверена на една харесвана и уважавана от мен актриса – Мишел Монахан.

Във „Fort Bliss” е разказана историята на една майка, която е избрала военната професия и се завръща у дома след пет години, прекарани в Афганистан. Малкият й син я посреща без да я познае, а тя трябва да реши кой повик ще последва – естествения майчински инстинкт или внушението за патриотичен дълг.

Военната драма изглежда по начин, който сме свикнали да виждаме на кино – очакването е в този случай да се разчита на по-трогателния елемент с любовта на майката. Честно казано, ако не беше прекрасната Мишел в главната роля, надали щяхте да четете тази новина – не съм фен на безсмислените патриотарски военни екшъни.

Във „Fort Bliss” участват още Рон Ливингстън, Еманюел Шрики, Фреди Родригес, Даш Михок и др. При все че няма още премиерна дата, след като Voltage Pictures пускат трейлър, може да се очаква най-малко поява на филма на пазара в Кан и след това обиколка по есенните фестивали.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *