Миа Васиковска

Update: В допълнение към промоционалната (постпродукционна) реклама, която видяхме сутринта, в нета дебютира и първият истински, нецензуриран трейлър, който представя филма в далеч по-добра светлина. Отново няма много комедия, но пък цялостния тон е точно такъв, какъвто може да се очаква от Кроненбърг.

Това вече е нещо различно! Чувстваме се порядъчно надъхани, както си му е редът.

––––––
От доста време чакаме да видим трейлър на най-новия филм на Дейвид КроненбъргMaps to the Stars” и ето, че той вече е факт. Филмът е описван като „много черна комедия”, интимен поглед отвътре и един вид дисекция на типично холивудско семейство и по думите на самия режисьор, отправя критика към обсебеното от звезди и слава общество на Лос Анджелис.

http://www.youtube.com/watch?v=xQm1h6fahy8

Не сме разочаровани – не може да ни се случи такова нещо с филм на Кроненбърг на ниво реклама, просто очаквахме нещо различно. Представяме си други неща, когато чуем в едно изречение името на Кроненбърг и определението „много черна комедия”. Това, което виждаме, изглежда по-скоро като чиста драма, отколкото като черна комедия. Освен това, трейлърът ни се струва промоционален или „sales” трейлър (което е подкрепено с финалния надпис „в постпродукция”) и като такъв, възможно е да не дава точна представа за естеството на филма.

Все пак дава обещание за трилър елементи, много психология и „голотии”, които са все неща, в които Кроненбърг е ужасно добър, и като всеки негов филм, и този очакваме със свръх-голям интерес и нямаме съмнение, че ще бъде добър – въпросът е дали ще е един от много добрите или от шедьоврите.

Вижте и един промо плакат.

плакат

Семейство Вайс са типична архетипна холивудска династия: бащата Станфорд е аналитик и преподавател по актьорско майсторство, направил състояние чрез книгите си за самопомощ, а майката Кристина се грижи за кариерата на техния син Бенджи, който е 13-годишна звезда.

Един от клиентите на Станфорд е Хавана, актриса, която мечтае да заснеме римейк на филма, направил майка ѝ Кларис звезда през 60-те. Кларис е мъртва, но видения за нея се явяват и преследват Хавана през късните нощи. В добавка към токсичния микс, Бенджи току-що е излязъл от рехабилитационна програма, към която се е присъединил, когато е бил на 9, а сестра му Агата е освободена от санаториум, където е лекувана от криминална пиромания…

Режисьор на „Maps to the Stars” е Дейвид Кроненбърг, а сценарият е дело на Брус Уагнър. В ролите са Робърт Патинсън, Джулиан Мур, Джон Кюсак, Оливия Уилямс, Сара Гедон, Миа Васиковска и др.

Премиерата се очаква да бъде на фестивала в Кан.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. За този филм се надявам да намеря рекламни материали в Кан следващият месец. Дано имам късмет – ще донеса на всички. Нямам търпение да го гледам.