Unfortunately, no one can be told what the „Lucy” is. You have to see it for yourself.

Тази съвсем лека перифраза на емблематичната реплика на Морфей от „Матрицата” по идеален начин се връзва с първия трейлър на най-новия филм на Люк Бесон „Lucy”, първо защото наистина трябва да видите, за да повярвате в абсурдността на идеята и на изпълнението, и второ, трейлърът потвърждава това, което коментирахме накратко, когато видяхме първата снимка на Скарлет от филма, а именно, че героинята ѝ Луси става нещо като Нео – с пълно разбиране и осъзнаване на Вселената, което ѝ позволява да контролира физическите ѝ измерения.

Не знаем за вас, но на нас ни се струва, че Люк Бесон е тотално изтрещял. Знаем, че всеки път го повтаряме, ама помните ли какви филми правеше този човек едно време? Но да не мрънкаме излишно, трейлърът изглежда достатъчно „ridiculous” и „preposterous”, че да ни се прииска да хвърлим едно око на филма, когато се появи по екраните. Само дето (за да направим връзка с една от основните идеи на филма) ни се струва, че за да му се насладим наистина, не трябва да използваме повече от 10% от мозъците си.

Между другото, този добре известен „факт” за процентите и мозъка, който е в основата на историята, е напълно неверен! И да, забелязали сме допирните точки с „Високо напрежение”, но не смятаме, че приликите са толкова, че да си заслужава да се коментират.

А що се отнася до Скарлет, обичаме я безрезервно и се кефим на екшън изпълненията ѝ като Черната вдовица в света на Marvel, но предпочитаме да я гледаме в по-малки, интелигентни роли, отколкото в нещо подобно.

В „Lucy” едноименната героиня на Скарлет Йохансон е отвлечена и принудена да пренася наркотични субстанции като „муле”. След инцидент, част от веществата попадат в организма ѝ и тя придобива свръх-способности – може да мести предмети с ума си, моментално да усвоява знания и нова информация, както и да не изпитва никаква болка и дискомфорт. Възползвайки се от ситуацията, тя се наема да отмъсти на похитителите си.

Режисьор на „Lucy” е Люк Бесон, а освен Скарлет Йохансон, в ролите ще видим Морган Фрийман, Анали Типтън, Чой Мин-сик, Мейсън Лий и др.

Премиерата е 8 август.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Заклевам се, това е 5 пъти по WTF от това с Тиранозавъра дето сте го пуснали. Люк Бесон бих го сложил в една лодка с Шаямалан и бих ги засилил в Ниагара.

  2. Хааа, тва е яко бе. Нео не вАжи. 😀
    Аз май бредпочитам да я гледам в такива роли.

  3. По-интересното за Бесон е – как ги навива за тия глупости ? С голям хонорар ли, що ли? Че бая сериозен актьор се изпоснима при него, не е само оня интелектуално недоразвития, Стейтъм.

  4. хаха Стейтъм е сред най-големите екшън пози 😀 не му трябва бърза мисъл, щом има бързи крака..