Кунг Фу

Как ви се връзва Баз Лурман с представите за Изтока? А с Кейн на Дейвид Карадайн в легендарната телевизионна поредица „Kung Fu”, излъчвана от 1972 до 1975 година? Странна комбинация, това е безспорно, но сериозно се говори, че австралиецът ще се заеме с „възраждане” на монаха от Шаолин в нова киноверсия за компанията Legendary.

Идеята на новия прочит е да се премести действието от американския Запад в Китай, за да „проследим Кейн, който ще търси баща си, и в един момент ще се окаже в затвора, където ще трябва да се бие, за да има шанс да оцелее”. В момента сценария на обновената идея е дело на Рич Уилкс („XXX), но ако Лурман сключи сделка да режисира проекта, то той със сигурност ще поработи по историята, преди да започнат снимките.

Като се замислим сериозно върху идеята, и ако пренебрегнем предразсъдъците, натрупани от разсъждения по навик, заключени в клишираните рамки на стереотипите, Баз Лурман може и да успее да направи доста екстравагантен и предизвикателен „нов прочит” на „Kung Fu”. Даже с голям интерес ще проследим развитието на този проект.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment