Едуард Нортън

Често пишем новини за проекти, които се готвят от години и по една или друга причина не са се получили, но няма как да сме споменавали екранизацията на „Motherless Brooklyn” – поне не и когато за първи път се е чуло за нея, защото става дума за далечната 1999… Тогава Едуард Нортън планира да адаптира романа на Джонатан Литъм – да напише сценария, да режисира и да участва. Не сме сигурни защо тогава не му се е получило, но преди няколко години стана ясно, че той не е отказал (или поне не съвсем) и през 2010 беше някъде в средата на сценария.

Сега, 15 години след като е уредил правата за романа, Нортън постепенно се доближава до реализацията на „Motherless Brooklyn”. Разбира се, няма да е режисьорският му дебют – той беше през 2000 г. с „Keeping the Faith”, но пък може да се нарече позакъснялото му завръщане към режисьорския стол. Нов живот на екранизацията вдъхва Брет Ратнър, който ще е продуцент чрез компанията си RatPac Entertainment.

Засега не се знаят много допълнителни подробности, освен че началото на снимките трябва да е в края на годината и Нортън действително ще режисира и ще участва. Според Deadline във филма действието ще се развива през 1954, а не като книгата в „сегашно време” – тоест в края на 90-те, когато е писана и публикувана. Главният герой е Лайнъл Есрог, който страда от синдрома на Турет и работи за „детективската агенция” на дребен мафиот в Бруклин. Когато шефът му – и ментор, и идол, и бащина фигура – е убит, Лайнъл се заема с разследването, въпреки многото и сериозни предизвикателства.

Това е информацията засега, но според нас звучи доста любопитно и ще ви държим в течение с развитието на проекта. Ако има такова, разбира се. Не искаме допълнително да урочасваме Нортън и „Motherless Brooklyn”, но подобни дългогодишни “passion” проекти рядко виждат бял свят…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *