Трудно е да повярваме, но доскоро Дейн ДеХаан беше практически непознат за масовата публика. Но само две години след излизането на големия му пробив „Хроники” – и след здрава работа – той вече е сред най-разпознаваемите млади актьори, а тепърва му предстоят роли, които ще го изстрелят в стратосферата на световната популярност, като тази на Хари Озборн (Зеленият Гоблин) в „Невероятния Спайдър-мен 2”.

Хубавото обаче е, че ДеХаан не се отдаде изцяло на комерса, а внимателно си подбира и по-малки, но далеч по-интересни и предизвикателни роли, като тези в „The Place Beyond the Pines”, „Kill Your Darlings” и „Life After Beth”. Подобна роля е и тази в предстоящия биографичен филм на Антон Корбин „Life”, където ще играе легендарния Джеймс Дийн.

Life” е „хроника на приятелството” между Джеймс Дийн и фотографа Денис Сток (в ролята Робърт Патинсън – коментирали сме, че и той прави интересни избори на роли, с които всячески се опитва да остави „Здрач” зад гърба си), които през 1955 поемат на пътешествие из Америка като част от ангажимент към списание „Life”.

Филмът се снима в момента, а благодарение на EW можем да видим първия официален кадър от него.

Дейн ДеХаан Робърт Патинсън

На ниво снимка е трудно да преценим как двамата млади актьори ще стоят в ролите, още повече че са в странни пози, но отсега се вижда, че физическата прилика не е „стряскаща”. И друг път сме споменавали обаче, че тя не е най-важното в подобен род филми, така че ще изчакаме трейлър, преди да преценим как се справя ДеХаан и как е в сравнение с Джеймс Франко, който игра Дийн в телевизионния „James Dean” от 2001.

Ето какво казва Корбин за двете си звезди:

Когато видя Роб, аз виждам вътрешно вълнение, което е чудесно за ролята. А Дейн е наистина интересен. Той има красиво лице, но лице, което е трудно за разбиране. Понякога е трудно е да разчетеш Дейн на екрана и същото важи и за Джеймс Дийн.

Доста мек и оригинален начин човек да каже, че ДеХаан има супер психопатска физиономия.

Режисьор на „Life” е Антон Корбин („Контрол”, „Американецът”), а в ролите освен Дейн ДеХаан и Робърт Патинсън, са Бен Кингсли, Кристен Хейгър, Алесандра Мастронарди и др.

Премиерата се очаква през 2015.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *