Into the Storm

Чуйте! Това е звукът на… катастрофичния торнадо екшън „Into the Storm”, който ще нахлуе в кината през август и ще продухва доволно количество празни междуушни пространства.

Наскоро имахме възможност да си припомним „Туистър” и трябва да признаем, че въпреки близо 20-те години от премиерата му, филмът стои изненадващо добре и технически, и като история – история като за глуповат и неангажиращ блокбастър, де. Всъщност не е учудващо, тъй като зад и пред камерата стоят хора като Ян де Бонт, Майкъл Крайтън, Стивън Спилбърг, Катлийн Кенеди, Майкъл Кан, Бил Пакстън, Хелън Хънт и Филип Сиймур Хофман.

Споменаваме го, защото „Туистър” направи доста пари и винаги сме се чудим как така след него Холивуд така и не направят друг такъв филм, а вместо това, този специфичен поджанр на катастрофичния филм се превърна в синоним на евтини продукции по Sy-Fy и други подобни канали.

Е, сега, толкова години по-късно, явно най-накрая е назряло времето за нов торнадо филм, който да видим на голям екран. Действието на „Into the Storm” се развива в един-единствен ден, когато група торнада се извиват над малкото градче Силвъртън. Докато хората търсят убежище, група любители на екстремното се впускат към центъра на бурята в опит да документират този изключително рядък метеорологичен феномен.

Вижте първия тийзър и веднага след това първия трейлър на филма, които не разкриват нищо от историята, а залагат на аудио-визуалната презентация. Ако имате качествена звукова система, съветваме ви да я набримчите подобаващо.

Уоу! Или както се казва на разговорен език, „копеле, луд ли си?”. Филмът изглежда като качествена евтинийка, вероятно защото всички пари са отишли за един-единствен кадър – последния. Спомняме си коментара на Де Бонт, който отговаряше на критиките по адрес на сега култовия кадър с летящата крава от „Туистър”.

Той спомена, че моментът въобще не е фантастичен, базиран е на реална случка и той е изгледал толкова много истински кадри, който са били толкова фантастични, че ако ги беше включил във филма, никой нямало да повярва. Е, дори и за секунда не вярваме, че това с летището накрая може да е истина, но въпреки това се кефим. Обожаваме подобни нагли, но изключително атрактивни кадри, затова се пишем желаещи за премиерата.

Вижте и официалния постер, както и няколко снимки.

плакат

Режисьор на „Into the Storm” е Стивън Куейл („Последен изход 5”). В ролите са Ричард Армитидж, Сара Уейн Калис, Мат Уолш, Алисия Дебнам-Кери, Арлен Ескаперта, Макс Дийкън, Нейтън Крес, Джереми Съмптър, Кайл Дейвис, Джон Рийп, Скот Лорънс и др.

Премиерата е 8 август.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Абе не изглежда чак толкова евтино. Не знам колко му е бюджета, но ако е под 50-60 милиона долата доста добре са се справили 🙂
    Ще го гледаме Август месец пък ще видим 😉
    Дано да е поне що годе на ниво, защото не очаквам да е силен филм…
    За разлика от Гдзила например 🙂