Afflicted

И друг път сме обсъждали, че поради повсеместното и безобразно използване на „found footage” похвата, ни е необходимо нещо специално, за да обърнем внимание на поредния подобен проект, и дълго време не бяхме сигурни, че „Afflicted” на дебютантите Дерек Лий и Клиф Проус може да ни го предложи.

Имахме обещание за известен „туист” в използването на похвата с прикрепените към главите на главните герои камери, което създава усещането за действие от първо лице (не е нещо невиждано, но все пак), но пък самата история ни звучеше като „изкормена” и „украсена” вариация на тема „Хроники”: двама приятели решават да обиколят света, документирайки всяка една своя стъпка, и се натъкват на красива жена, която оставя единия от тях мистериозно променен и със свръх-сили.

Това, което в крайна сметка възбуди интереса ни, е фактът, че „Afflicted” получи доста добри фестивални отзиви – включително спечели и награда за най-добър хорър филм, режисура и сценарий на миналогодишния „Fantastic Fest”. Също така първият трейлър, който може да видите по-долу, ни се стори интригуващ, нищо, че и той ни напомни на „Хроники” с връщането назад към източника на… проблемите?

Да, има няколко доста обещаващи момента, затова имаме твърдо намерение да го пробваме. Но все пак ще държим очакванията си ниски, защото отзивите за „The Conjuring” („Заклинанието”) бяха дори още по-положителни, а пък за нас той се оказа разочарование.

А сега вижте и два варианта на „обезпокоителния” постер.

Afflicted - плакат

Afflicted - плакат

Режисьори на „Afflicted” са Дерек Лий и Клиф Проус, които изпълняват и главните роли заедно с Бая Рехас.

Премиерата е 4 април.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *