Gotham

Така, както беше тръгнало, сигурно щяхме да преполовим първия сезон на сериала „Gotham”, преди най-накрая да напишем нещо за него, но все пак намерихме време да му обърнем внимание. След сериозния брой кастинг попълнения, сега се появява и официалното лого, което виждате по-горе, както и официалният синопсис, който виждате по-долу (в посъкратения му вариант). Но първо да започнем с всички новини, които сме изпуснали до момента.

Gotham” е сериал на Fox, който още си няма пилот, но вече е одобрен – „straight-to-series” – така че няма опасност да се изгуби, преди да е достигнал до нас. Е, винаги може да бъде спрян след първите няколко епизода, но поне засега има някаква сигурност. Главно действащо лице в сериала ще е комисар Гордън (преди да стане комисар, разбира се), който започва кариерата си като младо и неопитно ченге, опитващо се да си пробие път сред корупцията и престъпността. Като Джим Гордън ще видим Бен Макензи, който не може да се нарече „един млад Гари Олдман”, но вероятно ще се справи с ролята.

Освен Макензи в „Gotham” ще участват още няколко познати имена, но честно казано, обявените роли и техните описания са по-вълнуващи от информацията кой ще ги запълни: Шон Пъртуи ще е икономът на семейство Уейн Алфред (бивш морски пехотинец от Лондон), Робин Лорд Тейлър ще е Осуалд Кобълпот, познат още като Пингвина (маловажен, много интелигентен и привидно учтив психопат и садист, който работи за гангстера Мууни), Донал Лоуг ще е детектив Харви Бълок (първият партньор на Гордън и легенда в управлението), Дейвид Мазуз ще е Брус Уейн (тук на 12 и отскоро сирак), Камрен Бикондова ще е Селина Кайл (преди да стане Жената котка – тийнейджърка и сирак, непредсказуема и опитен джебчия), Забрина Гевара ще е капитан Есен (шефка на Гордън в GCPD), Ерин Ричардс ще е доктор Барбара Кийн (годеницата на Гордън) и в никакъв случай на последно място, Джейда Пинкет Смит ще е Фиш Мууни. Не сме сигурни дали Фиш е някакво съкращение, прякор или просто странно име, но знаем, че става дума за гангстер и собственичка на нощен клуб – страховита, умна, избухлива, садистична и основен злодей в сериала.

Не ни се искаше да набутваме всичките тези попълнения в един параграф, с по няколко думи за всеки, но така ни остава и малко място за синопсиса, който в оригинала си е прекомерно дълъг, така че тук е леко орязан от излишните излияния.

„Gotham” проследява изкачването на едно ченге през опасната корупция в града и отбелязва раждането на един от най-известните супергерои. Отрасналият в предградията Джеймс Гордън вижда Готъм като бляскав и вълнуващ град, в който баща му някога е бил прокурор. Сега Гордън е детектив от цели две седмици, живее с годеницата си Барбара и се надява да прочисти града. Младият детектив е партньор на грубия, но опитен Харви Бълок и двамата попадат на най-високопрофилния случай в историята на града – убийството на местните милиардери Томас и Марта Уейн. Така Гордън се запознава с 12-годишния им син Брус и с Алфред – иконома на семейството, който сега се грижи за момчето. Опитвайки се да се ориентира в криминалната и правна система на Готъм, Гордън ще се сблъска с опасния гангстер Фиш Мууни, както и с персонажи, които в последствие ще се превърнат в някои от най-популярните злодеи на Готъм. Сред тях са Селина Кайл/Жената котка и Осуалд Кобълпот/Пингвина.

Gotham” все още няма официална премиерна дата, но се очаква по някое време тази есен, а снимките на пилота трябва да започнат този месец. Шоурънър е Бруно Хелър („Менталистът”, „Рим”), а както вече споменахме, в главните роли ще видим Бен Макензи, Донал Лоуг, Джейда Пинкет Смит, Шон Пъртуи, Дейвид Мазуз, Камрен Бикондова, Забрина Гевара, Ерин Ричардс, Робин Лорд Тейлър и други.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *