Роб Зомби и Брет Ийстън Елис

На това му казваме „заглавие новина”. Всичко, което ви трябва да знаете за даден проект, се съдържа в заглавието. И наистина, поне ние нямаме нужда от нищо друго освен „Роб Зомби и Брет Ийстън Елис ще правят сериал за Чарлс Менсън”, за да се намърдаме пред малкия екран в деня на премиерата на първия епизод. Не ни интересува нито кой ще играе, нито нищо. За тези от вас обаче, на които им е необходима малко повече информация, ето подробностите:

Variety съобщават, че Брет Ийстън Елис и Роб Зомби заедно с „Alcon Television” са се наели да създадат мини-сериал за „Fox”, който ще разкаже преплитащите се истории на хората, свързани със събитията, които водят до – и продължават след – жестоките убийства от август 1969 година, при които 7 души намират смъртта си, включително и бременната в осмия месец съпруга на Роман Полански Шарън Тейт. Убийства, извършени от така нареченото „семейство” на Чарлс Менсън, които в известна степен слагат край на една епоха в американската история.

Очаквано, Елис ще се нагърби със сценария, докато Зомби ще се наеме с режисурата. Ето какво споделя вторият във връзка с участието си в проекта:

„Обсебен съм от тази безумна история още от дете, затова естествено веднага се хвърлих на възможността да участвам в този невероятен проект. След като говорих с Брет, веднага разбрах, че споделяме една и съща гледна точка за тази епична лудост.”

Няма да ви обиждаме като ви разказваме кой е Чарлс Менсън, каква е връзката му с убийствата и колко точно са ненормални той и последователите му – ако случайно не знаете нищо по случая, можете да хвърлите едно око на страничката на Менсън в Уикипедия или по-добре да изгледате документалния филм по-долу.

Като казахме в началото, ние сме „запалени” и честно казано, не ни интересува особено, че и Зомби и Елис не са във върхова форма – ще сме пред екрана, когато му дойде времето. Историята е толкова благодатна и подходяща конкретно за тези двама творци, че трябва да положат целенасочени усилия, за да направят някоя помия, която най-малкото да не е информативна. А ако Зомби и Елис се постараят и вкарат малко мисъл и „production values”, то тогава ни очаква една наистина качествена и ужасяваща психария. Защото, дами и господа, тук говорим за истинска, стряскаща лудост.

Ето и споменатия документален филм:

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *