The Boxtrolls

Let’s all dare to be square!

Най-новият, супер симпатичен „stop-motion” проект на „Laika” „The Boxtrolls” е филмът, който очакваме да отсрами Холивуд по линия на анимацията, след като миналата година станахме свидетели на доста разочарования, апотеозът на които беше връчването на „Оскар” на симпатичния, но несравним по качества с наистина добрите примери в жанра „Замръзналото кралство”.

В подкрепа на тези очаквания са всички реклами, които сме виждали до момента и които изглеждат просто прекрасно – и като изпълнение, и като история – в това число и най-новият трейлър, представен от Focus Features. Преди да го видите обаче, хвърлете едно око на официалния синопсис, тъй като може да ви е трудно да разберете за какво точно става въпрос във филма, ако това е първият ви сблъсък с него.

The Boxtrolls” разказва за същества, наречени Boxtrolls, които живеят под улиците на Чийзбридж и вечер изпълзяват от каналите, за да крадат това, което жителите на града смятат за най-ценно: техните деца и тяхното сирене. Или поне такава е легендата. В действителност троловете са странни, но изключително мили създания, които отглеждат едно осиротяло човешко дете на име Егс като свое собствено. Когато зъл унищожител на вредители се заема със задачата да ликвидира троловете, Егс е този, който трябва да ги спаси – тях и целия Чийзбридж.

За пореден път, просто прекрасно!

Режисьори на „The Boxtrolls” са Греъм Анабел и Антъни Стачи, а сценарият е дело на Ирена Бригнъл и Адам Пава, които екранизират романа „Here Be Monsters!” на Алън Сноу. Ролите озвучават Ел Фанинг, Саймън Пег, Ник Фрост, Тони Колет, Бен Кингсли, Ричард Айоади, Джаред Харис, Трейси Морган и др.

Премиерата е 26 септември 2014.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *