Накратко, по случай вчерашния ден на влюбените вездесъщият Ларс фон Триер представи нов трейлър на предстоящата си „лека романтична комедия” „Nymphomaniac” („Нимфоманка”).

Разбира се, след всички реклами, които сме виждали до момента, естествено възниква въпросът „необходима ли ни е още една” и отговорът (поне за нас) е „да, необходима е” – струва ни се, че това е трейлърът, който най-много ни допада до момента и напълно си заслужава. Вижте.

Няма какво повече да кажем за този филм на ниво реклама. Нямаме търпение да идват март и София Филм Фест, за да го гледаме. Както знаете, тогава ще са премиерите и на двете части, заедно с една доста силна ретроспектива на Триер – от която липсва единствено „Шефът на всичко”, но не вярваме някой да плаче за него.

„Nymphomaniac” е необузданата и поетична история на еротичното пътешествие на една жена от нейното раждане до 50-тата ѝ годишнина, разказана от гледна точка на главната героиня.

В една студена зимна вечер старият ерген Селигман намира Джо в полусъзнание, пребита и захвърлена на улицата. След като я приютява в апартамента си, той почиства раните ѝ и се опитва да разбере как животът ѝ са е объркал до такава степен. През следващите 8 глави, той слуша много внимателно богатата, изпълнена с факти, асоциации и преплитащи се инциденти история на живота ѝ.

Режисьор на „Nymphomaniac” е Ларс фон Триер, а в ролите са Шарлот Гейнсбур, Стелан Скарсгард, Шая Лебоф, Джейми Бел, Кони Нилсен, Крисчън Слейтър, Ума Търман, Стейси Мартин, Уилям Дефо, Софи Кенеди Кларк, Миа Гот, Николас Бро, Джаспър Кристенсен и Удо Кир.

Българската премиера на филма е на 18-ия София Филм Фест, който ще се проведе от 6 до 23 март 2014.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *