Много сериали очакваме тази година (нови и завръщащи се), но има няколко заглавия, които се открояват. Едно от тези заглавия е „Cosmos: A Space-Time Odyssey”, новата версия или по-скоро продължението на легендарния научен сериал на Карл Сейгън „Космос”. Честно казано, първия път, като чухме за него, ни жегна неприятното чувство, че някой се осмелява да пипа наследството на Сейгън и единственото, което ще направят, е да опетнят паметта му, но после помислихме мъничко и ни мина.

Просто качествените научни сериали са изключително рядко явление и когато се появяват подобни проекти, които съдейки по първия трейлър са изключително добре направени (очевидно с доста средства) и особено когато зад тях застават таланти като Нийл Деграс Тайсън и Ан Друян (вдовицата на Сейгън, която е продуцент и сценарист на оригиналния сериал), а ако щете дори и Сет Макфарлън (да, този Сет Макфарлън, който ни сервира простотийки като „Приятелю, Тед” и предстоящия „A Million Ways To Die In The West”), няма как да не се ентусиазираме.

Във връзка с наближаващата премиера на сериала, „Fox” разпространиха два кратки промо-трейлъра. Вижте ги.

http://www.youtube.com/watch?v=xb5tdqplTqQ

http://www.youtube.com/watch?v=0MCmu0WGf90

Какво да кажем? Който не е развълнуван от тази предстояща среща с тайните на вселената и живота, значи не е човек. Дори и „Cosmos: A Space-Time Odyssey” да не е от класата на оригинала, пак трябва да го приветстваме горещо, защото светът, в който живеем, и особено родната ни действителност имат остра, ама наистина остра нужда от повече наука.

Като допълнение към трейлърите ви предлагаме да видите и панела на сериала от миналогодишния Comic-Con.

Премиерата на първия от общо 13-те епизода на „Cosmos: A Space-Time Odyssey” ще бъде излъчен на 1 март 2014 по „National Geographic Channel” и „Fox”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Имате ли идея дали ще се излъчва по българските FOX и NG?

  2. От алфа до омега яко! 🙂 🙂

    @Станимир Вълков
    Честно казано не знам, ама що пък да не го пуснат NG? Ако не се появи официално, ще е ебаси тъпото.

  3. Току що изгледахме с малката първия епизод. Не мога да кажа, че беще супер надъхващо, но все пак това е началото – съвсем началото…
    Много добра връзка направиха и с Карл Сейгън, така че ще се гледа редовно. 🙂 🙂