Ха! Честно казано, смятахме, че изключително любопитният проект „Grand Piano”, описван като „Скорост” на пиано” (за който ви споменахме в началото на май миналата година и в който Илайджа Ууд изпълнява ролята на пианист, принуден да даде най-доброто от себе си по време на концерт или в противен случай той и жена му ще бъдат убити) се е разпаднал и в крайна сметка няма да види бял свят.

За наше щастие обаче – идеята за филма, колкото и „preposterous” да звучи, винаги ни е допадала – се оказа, че сме грешали и доказателството за това е дебютирането на първия официален трейлър на филма, който лично според нас изглежда чудесно. Вижте го.

http://www.youtube.com/watch?v=SdMQffEtQeU

Никога не сме крили любовта си към подобен тип филми и с най-голямо удоволствие ще гледаме и този. А фактът, че повечето отзиви, които чуваме за него, са доста положителни – сравняват го с ранния Брайън Де Палма – е допълнителен бонус, който може само да ни радва. Разбира се, не очакваме някакъв шедьовър, а приятно трилърче, с което да се позабавляваме за час-два. На базата на видяното, смятаме, че ще ни се получи.

Вижте и официалния постер.

Grand Piano - палакат

Том Селзник е най-талантливият пианист на своето поколение, който обаче е спрял да концертира заради сериозна сценична треска. Години след катастрофално изпълнение, той се завръща в публичното пространство с голям и дългоочакван концерт в Чикаго. Докато свири в препълнения салон пред развълнуваната публика, в нотните листове Том открива бележка, която гласи: „Изсвири една грешна нота и ще умреш”. Без да напуска пианото, Том трябва да открие мотивите на анонимния снайперист и да намери помощ, без никой да разбере…

Режисьор на „Grand Piano” е композиторът Еухенио Мира („Timecrimes”,„Agnosia”), а сценарият е дело на Деймиън Чазел („Guy and Madeline on a Park Bench”). В ролите са Илайджа Ууд, Джон Кюсак, Тамсин Еджертън, Алекс Уинтър, Кери Бише и др.

Филмът ще е достъпен на VOD и iTunes от 30 януари 2014, а официалната премиера е  7 март 2014.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. И този го гледах – еми, не е това, което трябва да е 🙂 Има готини кадри (наистина, Де Палма :)), но сценарият лично на мен ми е ометешан и някак недоизмислен (особено в сравнение с Whiplash, където Чазел го е заковал идеално)