По подобие на Джейсън Стейтъм, в последно време Дензъл Уошингтън е влязъл в калъп от роли, които можем да определим като „типични” за него, и общо взето играе един и същи, тук-там поразкрасен образ, без да си дава много зор. Дори когато прави опит за нещо по-сериозно, както в „Полет” на Земекис, Уошингтън не излиза от зоната си на комфорт и въпреки че не можем да кажем, че се справя зле (напротив, човекът го бива много в това, което прави), крайният резултат е далеч от по-ранните му изяви.

Казваме това, защото по всичко изглежда, че най-новият му филм „The Equalizer”, в който той отново ще работи с Антоан Фукуа – режисьорът на един от най-големите успехи в кариерата му „Тренировъчен ден”, за който взе награда „Оскар” за главна мъжка роля – също няма да е изключение, тъй като според предварителната информация, главният герой на филма е префасониран така, че да пасне на амплоато на Уошингтън.

Общо взето, това усещане за „повторяемост” се засилва и от първата официална снимка от филма. И друг път сме коментирали, че е глупаво да съди за един филм само по един-единствен кадър, но като прибавите информацията за „префасонирането” на героя, нещата придобиват определено значение, което е трудно за пренебрегване.

Дензъл Уошингтън в „Equalizer”

От положителната страна е това, че дори и Уошингтън да играе себе си (нещо, което е гарантирано, дори и да ни предложи изпълнение от класата на Алонзо Харис), той го прави изключително добре и няма да ни е много трудно да го харесаме (и да го издържим), стига разбира се, всичко останало да не е толкова безинтересно като последния му филм „2 Guns”.

The Equalizer” е вдъхновен от 80-арския телевизионен сериал със същото име, в който агент под прикритие, който търси изкупление, напуска агенцията и започва да предлага услугите си на „нуждаещи” се хора от всякакъв (широкоспектърен) тип.

Режисьор е Антоан Фукуа, а в ролите ще видим Дензъл Уошингтън, Клои Грейс Морец, Мелиса Лио, Хейли Бенет, Робърт Уолбърг, Дейвид Муние и Мартон Чокаш в ролята на главния злодей.

Премиерата е 26 септември 2014.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments