На всички ни е познато традиционното очакване – когато един дебют е много добър, критиците се наежват преди „втория” опит – дали ще е албум, книга или филм е без значение. Приемът на „Кориолан” на Рейф Файнс беше радушен, затова сега с интерес се очаква творбата му по романа на Клер Томалин „The Invisible Woman”, която трябваше да ознаменува 200 годишнината от рождението на един от най-обичаните британски автори. В главните роли са саймият режисьор Файнс и Фелисити Джоунс, а разказът е за връзката между Чарлз Дикенс и много по-младата от него актриса Нели Търнън, която става негова любовница.

Въпреки общите елементи с първия трейлър на филма, усещането е съвсем различно, а музиката допълва и усилва драматичното напрежение. Току-виж се обърне везната за всички, които (като мен) не понесоха режисьорския дебют на актьора – след недоволството от първия опит, може да се окаже, че именно във филм като този Файнс ще ни изненада приятно.

Плаката, който ви предлагаме да видите, използва един много досаден похват, който проследваме и в трейлърите – кому е нужно да чете „отзиви” преди да е видял самия филм? Това, дето си изписват получените хвалби, преди да е тръгнал филма в разпространителската мрежа, си е чиста проба еснафска фукня. Но от друга стна пък – филмът си е негов, може да прави с трейлъра му каквото режисьорската му душа пожелае!

В роли във филма ще видим още Кристин Скот-Томас (майката на Търнън), Том Холандер (приятеля-писател Уилки Колинс), Джоана Сканлън (мисис Дикенс) и др. Премиерата в Щатите е определена за 25 декември, а в Обединеното кралство е чак на 7 февруари. Все още не разполагаме с информация, касаеща нашите географски ширини.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *